Januari 2004

Een nieuw jaar. Wat ben ik dit jaar allemaal van plan om te gaan doen? Lopen, praten, leren fietsen, en vooral veel ontdekken.

 

 

4 januari heb ik dus samen met papa en Valerie onze verjaardag gevierd. Mooi feestje, veel cadeautjes en natuurlijk veel taart (ik wist niet dat dat zo lekker kon zijn).

Van Ome Jos en Tante Melissa heb ik een supergave fiets gekregen. Alhoewel ik nog niet bij de trappers kan, vind ik het wel leuk om erop te zitten, terwijl Valerie mij vooruit duwt. Hoe harder, hoe beter, hoe leuker.

 

 

Een paar dagen na onze verjaardag, had Valerie haar eerste kinderfeestje. Daar had ik dus echt geen zin in, een hele middag doorbrengen met 8 van die kwebbeltantes. Dus was ik blij dat mama mij in bed legde, waarna ik besloot om daar dan maar de hele middag in te blijven. Alleen toen de pannekoeken klaar waren, ben ik toch uit bed gekomen, want als er iets te eten is, dan ben ik graag van de partij (en vooral bij pannekoeken). 


Op vrijdagmiddag komt Drina altijd poetsen bij ons. Als ik dan wakker ben, is er geen emmer water veilig voor mij. Ik wil Drina dan meehelpen met poetsen, maar volgens mij is ze daar niet zo blij mee. Dus dan doe ik maar helpen met stofzuigen. Ik duw de stofzuiger vooruit of ik ga met mijn hele gewicht op de kabel zitten.

 

Februari 2004
Ik ben alweer ziek geweest. Omdat ik zo vaak verkouden ben en veel moet hoesten, is papa toch maar met mij naar de dokter geweest. Ik heb last van peuterastma, en nu moet ik 2x per dag puffen (in een koker met medicijnen ademen). In het begin vond ik dit nog wel leuk, maar nu moet ik iedere keer huilen als ik dat moet. Waarschijnlijk groei ik hier wel overheen als ik ouder wordt, en dan hoeft dat puffen niet meer.

Bijna Carnaval. Hopelijk vinden papa en mama mij groot genoeg om mee te gaan naar de optocht. Ik ben wel benieuwd hoe ik verkleed wordt. Papa en mama noemen mij nu al vaak een clowntje, dus wat zou ik worden met Carnaval?

Ik ben piraat geweest met carnaval. Mama had mij een sjaaltje om mijn hoofd gebonden en ik heb het nog opgehouden ook. En ik mocht ook mee naar de optocht. Papa en mama hadden mij in de buggy gezet, maar daar trapte ik niet in hoor. Dan kon ik alles niet zo goed zien, dus nadat ik erg boos werd, hebben ze mij dan de rest van de optocht maar gedragen. Valerie mocht na de optocht nog mee naar een zaal, waar ze konden dansen. Maar ja, daar was ik natuurlijk nog wel te klein voor, en daarom mocht ik met Tante Christel mee naar huis.

 


Maart 2004
De carnaval is weer voorbij. Tijd om me weer verder te gaan concentreren op het lopen. En ja hoor, het is me gelukt. Sinds 11 maart kan ik lopen. Ik heb meteen nieuwe schoenen gekregen en nu doe ik niets liever dan de hele dag op mijn nieuwe schoenen rondlopen. Dat merken papa en mama ook wel, want ze mogen me nu niet meer dragen. Het duurt alleen iets langer als ik loop, het gaat nog niet zo snel en daar kan mama vaak niet op wachten, dus tilt ze me weer op. Zo leer ik het toch nooit goed?

Nu ik kan lopen, vind ik ook dat ik voortaan zelf mijn eten op mag eten, zonder hulp van papa en mama. Daar zijn papa en mama het nog niet zo mee eens. Als ik zelf mijn bordje leeg heb gegeten, moet mama daarna mijn hele stoel, kleren en vloer schoonmaken. Maar ik vind het wel erg stoer om alles op de grond te gooien als ik klaar ben. Valerie moet er tenminste altijd erg om lachen.

Op 27 maart ben ik voor de eerste keer naar de kapper geweest. Dat was stoer zeg. Ik mocht op een hele hoge stoel zitten en ik kreeg een hele mooie cape om. Het was zo spannend dat ik me de hele tijd niet heb durven bewegen. Dat vond Judith (de kapster) niet zo erg, want dan kon ze tenminste goed knippen. Ik wilde graag een stoer kuifje op mijn hoofd, maar ondanks de gel die mama nu in mijn haren smeert, blijven mijn haren toch nog niet overeind staan. Maar goed, wie weet beginnen nu al mijn haren heel goed te groeien en kan ik de volgende keer een vet cool kapsel laten knippen.

April 2004
10 april was Indy jarig.
Samen met papa, mama en Valerie zijn we naar de eendjes geweest. Ik mocht ook brood aan de eendjes geven, maar ik wist wel beter. Je geeft toch geen brood aan de eendjes terwijl je dat net zo goed zelf op kan eten. Ik moet er nog van groeien, dus heb ik het brood zelf maar opgegeten.

 


Pasen vond ik ook wel spannend. Samen met Valerie heb ik eieren gezocht. Ik had al gauw genoeg een ei gevonden en wilde meteen even proberen of je hier ook mee kon gooien. En ja hoor, dat kan. Ik wist alleen niet dat het een gekookt ei was en het viel dus direct kapot. Wel jammer, maar niets aan te doen, dus at ik dat ei maar meteen op.

 

Met tante Helma, mama en Valerie ben ik ook nog naar de dierentuin geweest. Gaaf zeg, al die beesten. Ik praatte honderd uit tegen alle dieren, ze zeiden alleen niets terug. In de kinderboerderij heb ik ook nog even een geit aan zijn oren getrokken, maar die reageerde daar ook al niet op. Nadat we even in de speeltuin gespeeld hadden, kreeg ik nog een ijsje van tante Helma en was het feest compleet. Want een ijsje en Levy, dat zijn pas dikke vrienden.


Papa is thuis druk bezig met het maken van onze nieuwe tuin. Dat is nu wel erg leuk, want de stoep is eruit en nu hebben we een kei grote zandbak, met daarin heel veel geel zand maar ook een bergje zwart zand. En vooral dat zwarte zand is een waar paradijs voor mij. Hier is mama het echter niet zo mee eens, want nu ben ik iedere dag wel erg vies en ook mijn kleren natuurlijk.
Mei 2004
Alweer een maandje ouder, wijzer en ondeugender. Ik begin al aardig wat woordjes te praten en dat komt goed uit. Dan kan ik tenminste iedereen een beetje duidelijk maken wat ik wel en niet wil. En vooral NIET wil. Toch begrijpen ze me nog niet altijd, dan ben ik een heel verhaal aan het vertellen en dan begint iedereen te lachen. Zou ik dan toch de verkeerde taal geleerd hebben?
Opa Someren heeft mij ook geleerd om de trap omhoog te klimmen. Dit kan ik al helemaal alleen. Maar naar beneden lukt me nog niet, dus daar is mama niet zo blij mee. Vooral niet als ze me kwijt is en ik blijk dan gewoon boven aan het spelen te zijn. Ik heb ook alweer een ongelukje gehad. Tijdens de verbouwing van de tuin, stond de glijbaan een beetje ingebouwd tussen wat stapel stenen. Toch wilde ik graag van de glijbaan af, dus dat liep verkeerd af. Ik knalde met mijn voorhoofd tegen een stapel stenen aan, met als gevolg dat ik een snede in mijn voorhoofd had. Papa is met mij naar het ziekenhuis gegaan en daar hebben ze de snede geplakt en kreeg ik een kei gave supergrote pleister erop. Die viel wel erg op, dus heeft tante Helma er een mooi gezichtje opgetekend.

 

 

Eind mei ben ik op vakantie geweest naar Oostende en Plopsaland. Het hotel lag vlakbij de zee en dat vond ik wel heel geweldig, zo'n grote zandbak is natuurlijk een paradijs voor mij. s'Nachts ben ik echter een beetje ziek geworden en had flinke koorts. De volgende dag gingen we naar Plopsaland, maar ik voelde me nog niet zo goed. Dat was jammer, want omdat ziek was, sliep ik regelmatig en was erg suf.


Juni 2004
Het gaat heel goed met mij, al zeg ik het zelf. Vorige maand heeft opa Someren mij geleerd om de trap op kantoor omhoog te klimmen, nu weet ik ook al waar hij in zijn buro snoepjes heeft liggen. Dus klim ik eerst de trap op, loop naar opa's buro, trek de lade open, en neem vervolgens een aantal snoepjes en steek die allemaal tegelijk in mijn mond. Soms staat papa in een keer achter mij en dan vraagt hij of ik ook een snoepje voor hem wil pakken, mooi niet dus. Als de snoepjes in de lade op zijn pak ik opa bij een vinger en dan neem ik hem maar mee naar zijn auto want daar liggen altijd wel snoepjes in. Wat ben ik toch slim.

De tuin is nu ook klaar en we hebben achter het huis nu een stukje gras. Dat is gaaf want hier kan ik lekker met Valerie, papa en mama iedere avond stoeien. Het is alleen jammer dat het nog niet zo'n mooi weer is, dan kunnen we s'avonds wat langer buiten spelen. Maar ik vermaak me wel, ik geloof dat mama blij is dat ik s'middags nog even slaap, dan heeft ze even wat rust.

Ik vind het erg leuk om papa mee te helpen en vooral het rijden op de heftruck vind ik erg cool. Als mama het in huis een beetje druk heeft dan ga ik maar naar papa om hem te helpen wat hout in de loods op zijn plaats te zetten. Dit is echt mannenwerk dus daar kan ik niet vroeg genoeg mee beginnen. En weet je, als ik aan de lange hendel trek dan gaan de vorken van de heftruck heel hoog.

Juli 2004
Ik heb het net als Valerie best wel druk deze maand. Dat komt natuurlijk omdat ik steeds groter en ouder wordt en ik naar steeds meer feestjes e.d. mee naartoe mag. Allereerst ben ik begin deze maand mee naar de kennedymars geweest. Valerie moest hier optreden en ze ging ook nog eens 8 km. met de mini-mars meelopen. Toch knap hoor. Ik mocht mee gaan kijken en dat vond ik wel leuk.

 

De volgende dag mocht ik ook nog eens mee naar het dorp om daar naar de finish van de grote kennedymars te gaan kijken. Ome Jos heeft mij een rondleiding gegeven op het plein en daar viel mijn oog opeens op een dweilorkest dat een groot drumstel bij zich had. Ik durfde het bijna niet te vragen, maar gelukkig wist Ome Jos precies wat ik wilde en hij nam me even op de arm zodat ik het drumstel even kon uitproberen.

Een week na de kennedymars mocht ik mee naar de opening van de kermis. Opa Heusden moest samen met Spongebob de kermis openen, en aangezien hij niet eens wist wie Spongebob is, heeft hij maar gevraagd of Valerie en ik meegingen. Dit was mijn eerste ontmoeting met een beroemd persoon, samen met Spongebob op de foto.

Verder ben ik nog een weekendje weggeweest met mijn vrienden uit Amsterdam en Uithoorn. Mijn vriendinnetje Emma Dado was er natuurlijk ook bij, dus dat was wel gezellig.Gelukkig is het deze maand mooi weer geworden, en kan ik weer lekker veel bij oma en opa Heusden gaan zwemmen. Samen met opa naar de koeien kijken, die in de wei achter hun huis lopen, vind ik al helemaal geweldig. Alles wat met beesten te maken heeft, vind ik eigenlijk wel leuk. Bij ons tegenover staat een paardje in de wei. Die heet Binky (al noem ik hem "bakkie"). Ik ga erg vaak bij hem kijken en geef hem dan wat gras te eten. Geen suikerklontje, want dat eet ik liever zelf op.

 

Augustus 2004
Het is erg heet deze maand, maar dat vind ik niet zo erg. Als ik maar buiten kan zijn en er is wat water in de buurt, dan vermaak ik me wel. Af en toe een keertje barbequen zodat ik weer flink wat vlees kan eten, dat is ook fijn. Nee, ik vermaak me wel.

En als ik het even te warm heb, dan vind ik het wel leuk om samen met Valerie in de auto van papa te gaan zitten. Die staat lekker in de schaduw en daar kunnen we dan even afkoelen en ondertussen net doen alsof we echt rijden.
5 augustus ben ik naar de schuimparty in het dorp geweest. Dit was echt super. Zo'n groot bad vol schuim heb ik nog nooit gezien. In het begin vond ik het eigenlijk best wel eng, maar toen ome Jos mij er eenmaal even in had gezet, was ik verkocht. Je kon me bijna niet meer zien tussen al het schuim. Ik zat helemaal vol schuim en kon er maar geen genoeg van krijgen.

 

 

Ik ben deze maand ook nog 2 weken op vakantie geweest naar Turkije. Dit is al de 2e keer in mijn leven dat ik met het vliegtuig mee mocht. Wel jammer dat ik nog bij papa en mama op schoot moest zitten. Stilzitten is sowieso een woord dat ik liever niet hoor, en dan ook nog 3,5uur lang. Maar goed, we zijn uiteindelijk in Turkije aangekomen. Dit was wel een gave vakantie.

Er was een supergaaf zwembad. Eigenlijk moest ik van papa en mama zwembandjes om, maar ik sprong liever zonder bandjes het water in. Ik wist toch wel dat papa , mama of Erik mij op zouden vangen, dus waarom zou ik dan bandjes omdoen. Nu heb ik tenminste mooi egaal bruine armen gekregen, zonder een witte band erop.
De minidisco iedere avond vond ik ook wel leuk. Ik heb al heel veel danspasjes geleerd en ik mocht zelfs samen met Valerie op het podium dansen. Daar had ik ook nog een vriendinnetje ontmoet die mij de hele tijd achterna liep.
We sliepen in een all-inclusive hotel en dat was voor mij ook wel gunstig. Iedere dag was er gratis ijs, en dat vond Levy wel erg lekker. Ik heb ook geleerd om zelf drinken te bestellen aan de bar, ik brabbelde gewoon iets dat klinkt als Cola Light en dan kreeg ik dus ook een Cola Light. Tsja, kleine mannetjes worden groot.

 

 

September 2004
De zomervakantie zit er weer op. Tijd voor de dagelijkse rituelen. Ik mag weer mee gaan sporten met mama, Valerie wegbrengen en ophalen op school en weer alleen spelen thuis. Hier moest ik toch weer erg aan wennen. Tijdens de vakantie heeft Valerie zo goed voor mij gezorgd en hebben we natuurlijk ook laten zien dat we goed kunnen ruzien samen, dat zal ik nu toch wel weer gaan missen.
Verder gaat alles goed met mij. Ik leer steeds beter praten, tenminste ik heb het idee dat de mensen steeds beter begrijpen wat ik vraag of zeg. (bijv.: "zos auto titten", vertaling: Jos ik wil in jou auto zitten. Of "kaya, poeti", vertaling: ik wil mijn konijn en speentje).

Eind van deze maand ben ik naar de kermis in Someren geweest. Daar stond een draaimolen waar ik het erg leuk vond om in te zitten en boos werd als ik eruit moest. Er waren ook hele gave autootjes waar ik samen met Valerie in kon zitten. Maar ik vraag me wel even 1 ding af, waarom duren al die ritjes op een kermis toch zo kort? Ik wil rijden.
Maar goed, ik ben tijdens de kermis nog naar Bobbejaanland geweest, en daar mocht ik ook in best wel veel attracties. Tessa nam mij wel mee en hielp mij wel om ergens in te gaan zitten. En ik heb zelfs in een trein gezeten waar helemaal niemand in zat, maar die speciaal voor mij aangezet werd. Die mensen deden alles voor mij. (of zouden ze dat voor iedereen doen?). Als ik wat groter ben, wil ik hier nog een keer naartoe maar dan ga ik ook net als Valerie in de achtbanen. En natuurlijk even testen of ze dan ook de attractie speciaal voor mij aanzetten. hahaha.
Oktober 2004
Papa en mama hebben deze maand ontdekt dat ik toch niet alles eet wat ze me voorschotelen. Mama had zuurkoolschotel gemaakt en die vond ik echt niet lekker. Ik moet zeggen, normaal gesproken eet ik ook wel alles, maar dit kreeg ik echt niet weg. Toen Valerie een toetje kreeg, wilde ik dat ook. Maar dat kreeg ik natuurlijk niet omdat ik nog niets gegeten had. Papa en mama zeiden dat ik eerst moest eten, maar dat deed ik gewoon niet. Dus moest ik maar even gaan afkoelen in de hoek. Dit vond ik niet zo erg, maar zij wisten niet dat ik nog wel heel erge honger had. Ik begon toen met het aflikken van de muren en toen mama en papa dat zagen, vonden ze dat denk ik toch wel een beetje zielig voor mij. Mama vroeg meteen of ik dan een boterham wilde en toen werd ik wild natuurlijk. Ik rende naar de keuken en haalde alvast de chocopasta uit de lade zodat mama die heel snel op een boterham kon smeren. Want ik had honger. Zo zie je maar, dat nu ik wat ouder word ik de mensen wel beter duidelijk kan maken wat ik wil.

Maar helaas ben ik nog niet groot genoeg om met Valerie mee naar het concert van K3 en naar de film van K3 te gaan. Daar is Valerie in de herfstvakantie geweest. Terwijl Valerie en mama naar de film waren, ging tante Helma met mij naar de kapper om mijn kapsel weer wat in vorm te laten brengen.

 

Ik mocht wel mee naar de speeltuin en daar heb ik het ook heel erg naar mijn zin gehad.
Omdat ik nog zo klein ben, krijg ik vaak wel extra aandacht van de vriendinnetjes van Valerie. Ik hou daar wel van, wat vrouwelijke aandacht. Valerie vind dit niet altijd leuk, want zij vind dat haar vriendinnetjes met haar moeten spelen.

Ik ben momenteel dol op auto's en speel de hele dag met auto's of met tractoren. Het liefst zit ik nog altijd zelf in een auto maar om er zelf in te rijden, moet ik toch nog even een paar jaar wachten. Ik herken op straat wel al verschillende auto's. De auto van opa en oma Heusden herken ik al goed, en iedere rode auto is de auto van ome Jos.

November 2004
Jippie, Sinterklaas is weer in het land. Deze maand zijn opa en oma Heusden een weekje bij ons op vakantie geweest. Maar wat ik nog veel belangrijker vond, was dat "Kaas en Piet" weer in Nederland zijn. Ik heb me prima vermaakt met opa en oma en omdat zij bij ons waren, mochten wij natuurlijk vaker onze schoen zetten.

Er is ook nog iets heel zieligs gebeurd deze maand. De avond voordat papa en mama op vakantie gingen, heb ik samen met mama onze vis eten gegeven. Ik dacht, omdat papa en mama weggaan, zal ik de vis maar wat extra eten geven, voor het geval iemand dat vergeet deze week. Toen ik de volgende morgen opstond, bleek dat onze vis toch niet zoveel honger had. Hij was dood. Dat was heel erg, we hadden deze vis al bijna een jaar, nu moeten we weer een nieuwe kopen. Valerie heeft hem wel mooi begraven in de tuin.

 

December 2004
O, kom er eens kijken wat ik in mijn schoentje vind. Overal zie ik "Kaas en Piet". Iedere avond moet ik samen met Valerie het Sinterklaasjournaal kijken, dat is echt spannend. De leukste zwarte Piet vind ik wel de "Oepie Piet"(oftewel de zwarte piet met de pepernoten). Ik ga graag bij zwarte piet op schoot zitten, want dan krijg ik meestal wel pepernoten, en die vind ik zoooo lekker. Ik snap ook niet dat er kinderen zijn die bang zijn voor zwarte piet, ik vind ze allemaal erg lief zolang ze mij maar snoepjes geven.

Ook bij de Brandweer is sinterklaas en zwarte piet geweest. Daar heb ik nog een dansje gedaan voor hun en toen kreeg ik een heel mooi kado. Op pakjesavond zijn er ook nog Pieten geweest die al onze kadootjes kwamen brengen. Bij elk kado dacht ik dat ik een auto kreeg, maar ja, toen ik het uitpakte bleek het een tractor, pyama of spelletje te zijn. Maar daar ben ik ook wel blij mee. Valerie en ik hebben ook ieder een telefoontje gekregen zodat we als we in bed liggen, nog even stiekem met elkaar kunnen bellen. Dan stuur ik mama snel mijn kamer uit en ga ik nog even lekker kletsen met Valerie via de telefoon.

Nu is het weer bijna Kerstmis. We hebben een hele mooie kerstboom in de kamer staan en er hangen een paar sterretjes in met de foto van Indy erop. Dat is leuk, dan kan ik af en toe nog even met haar praten. Ik ben benieuwd wat we met Kerstmis eten, want mama en ome Jos gaan koken. Als dat maar goed gaat.

En ik ben bijna jarig, dan wordt ik al 2 jaar. Jippie.


Klik hier om de gebeurtenissen in 2003 te lezen

Klik hier om de gebeurtenissen in 2004 te lezen

Klik hier om de gebeurtenissen in 2005 te lezen