Januari 2005
Het is al weer 2005, jippie. En ik ben inmiddels 2 jaar geworden, jippie. Tijdens de kerstvakantie moest ik ons huis weer delen met Valerie, maar nu deze voorbij is, heb ik het rijk weer alleen thuis. Maar ik mis haar toch wel hoor, want ik vind het best leuk om samen met haar te spelen en om haar natuurlijk af en toe eens flink te pesten.

Het kerstdiner van ome Jos en mama was toch wel meegevallen. Ze hadden goed hun best gedaan en ik heb van alles wel een beetje geprobeerd. Ik vond de kerstaardappelkroketten wel erg lekker. Volgens mij kwamen die uit een zakje, maar mama en ome Jos hebben ze wel zelf in de frietpan gebakken.

 

 28 december was de grote dag waarop ik 2 jaar ben geworden. Ik heb een garage gekregen, dus nu kan ik al mijn auto's parkeren in mijn nieuwe garage. Want auto's zijn toch wel mijn grootste hobby. Op eten na dan natuurlijk. Ik mocht net als Valerie erg lang opblijven tijdens mijn feestje en toen ik uiteindelijk dan toch om 23.30uur naar bed moest, was ik erg boos en nog niet moe. Wel flauw hoor.

Op oudjaarsdag mocht ik ook met papa, mama en Valerie mee naar Toverland. Dat was leuk, vooral de wildwaterbaan. Mama vond deze best eng, maar ik vond het super. Die ging echt snel naar beneden en we waren dan ook allemaal erg nat geworden. Maar dat mocht de pret niet drukken, want we gingen gewoon nog een paar keer. Het gevolg van deze drukke dag was wel dat ik s'avonds gewoon door het vuurwerk heen geslapen heb.

8 januari vierde Valerie haar kinderfeestje. In tegenstelling tot vorig jaar, toen heb ik de hele tijd liggen slapen, heb ik het deze keer helemaal meegemaakt. Maar wat zijn die meiden druk, zeg. Ik dacht dat ik druk was, maar dit overtrof alles. Gelukkig kreeg ik een bakje popcorn en heb ik me lekker vol zitten proppen hiermee en heb ik alles rustig van een afstandje zitten bekijken.

Nu ik 2 jaar ben, en dus al een heel groot mannetje ben, wil ik papa en mama ook regelmatig laten horen dat ik er ben. Dan wordt ik gewoon heel erg boos en ga ik gewoon heel hard schreeuwen. Volgens mij zijn papa en mama hier niet blij mee, want ik moet steeds vaker op de gang gaan staan. Maar ja, dit hoort toch gewoon bij de leeftijd?

 
Februari
Schni schna schnappie!!! Het is weer Carnaval. Voor mij dit jaar alweer niet. Vorig jaar was ik nog te klein en mocht ik alleen mee naar de optocht gaan kijken, nu gingen we op vakantie met de Carnaval. Ook niet erg hoor. Met ome Jos en tante Helma, Marco en Nancy en natuurlijk ons gezinnetje zijn we 4 dagen gaan skien in Willingen. Mijn 1e kennismaking met zoveel sneeuw en natuurlijk voor de 1e keer op de skies. Papa had nieuwe skies voor mij gekocht, en thuis heb ik al gelanglaufd. Maar ja, in de sneeuw is het toch anders. Het viel niet mee om op de skies te blijven staan zonder uit te glijden. De eerste paar dagen wilde ik liever op de slee vooruitgeduwd worden, en vond ik mijn skies maar helemaal niets. Het leukste vond ik eigenlijk nog in ons hotel het speelland. Daar hadden ze zoveel leuke autootjes waarmee ik me prima vermaakte. Na de hele dag buiten bezig te zijn geweest, gingen we dan s'avonds eindelijk naar het speelland. Het was maar goed dat Marco, Nancy, ome Jos en tante Helma erbij waren. Die kon ik erg gemakkelijk overhalen om mij helemaal mee naar boven op het springkasteel te nemen zodat ik dan keihard naar benenden kon glijden. En als ik dan zei "nog 1 keertje?" dan deden ze dat ook nog (haha). Het was wel jammer dat het speelland om 22.00uur al ging sluiten, en dat terwijl ik het nog helemaal niet moe was. Dan maar naar bed.


De laatste dag heb ik uiteindelijk ook geskied. Mama en Nancy sleepten mij te voet mee de berg op en daar kwam papa mij dan oppikken op de skies en dan mocht ik bij hem tussen de benen mee naar beneden skien. Dit vond ik wel erg leuk, dus wilde ik nog wel een keer. Hier waren mama en Nancy volgens mij niet zo blij mee, want ze moesten onderweg de hele tijd even pauze nemen om uit rusten, als ze mij mee de berg opnamen. Maar ja, dat is wel goed voor hen, dat is goed voor de conditie.
Het was een superweekend en skien dat ga ik wel leuk vinden. Dus, volgend jaar weer.

Tijdens de carnavalsvakantie ben ik ook voor de eerste keer naar de bioscoop geweest. Naar de film Spongebob. Dit ging best goed, alleen vond ik de film niet zo spannend en at ik liever popcorn en probeerde ik zoveel mogelijk de benen te strekken door op en neer voor de stoelen door te lopen. Verder heb ik niet zoveel meegemaakt deze maand. Ik ben nog naar het feestje van Opa Kerel (oftewel opa Heusden) geweest en daar ben ik maar meteen blijven slapen.

maart/april
Het gaat goed met mij. De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest met het ontwikkelen van mijn taalgebruik. Ik kan al heel goed nazeggen wat iemand anders zegt. Grote mensen noemen mij weleens een papegaai. Maar ja, hoe moet ik anders de nederlandse taal goed onder de knie krijgen.

Ik ben alweer naar de film geweest. Deze keer samen met mijn grote kleine vriend Franck. Hij vond de film Robots net zo boeiend als ik, en daarom besloten we maar om samen even de bioscoopzaal te gaan verkennen. Onze moeders vonden dit natuurlijk weer niet zo'n goed idee, dus hielden we het maar bij chips eten.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en in mijn geval zijn er alleen maar kleine hoekjes. Ik heb weer een flinke val van de glijbaan gemaakt en belandde met mijn gezicht op de stoep. Dus heb ik weer een week met de afdruk van een stoeptegel in mijn gezicht rondgelopen.

 

Mijn hobby's zijn nog steeds auto's en eten. Ik vind niet alleen speelgoed auto's leuk, maar ook de "grommer" (rode Corvette) van Ome Jos. Zodra hij bij ons komt met zijn "grommer" wil ik het liefst de hele tijd in zijn auto gaan zitten. Het is alleen jammer dat hij nooit snoepjes in zijn auto heeft liggen, want dan zou ik er nooit meer uitkomen. Ik weet wel precies welke auto bij wie hoort. Marco rijdt in een witte bus en daar liggen altijd lollies in, ook lekker. Opa Someren heeft ook meestal snoepjes in zijn auto liggen. Zo kan ik toch goed mijn hobby's met elkaar combineren.

Op Koninginnedag heb ik meegedaan met de oranje optocht. In mijn versierde buggy heb ik lekker relaxed genoten van het uitzicht onderweg en heb ik daarna vrolijk mijn snoepzak in ontvangst genomen. Daarna heb ik voor het eerst in mijn leven op een pony gezeten. Dat was vet cool. De pony was wel erg groot en papa moest mij wel goed vasthouden. Maar ik vond het wel erg leuk en ik had ook nog een prijs gewonnen.


Mei/juni
Ik heb me de afgelopen maanden vrij rustig gehouden. Het gaat heel goed met me. Ik ben nog steeds een klein mannetje, want mama vind het niet leuk dat ze geen nieuwe zomerkleding voor mij hoeft te kopen. Mijn zomerkleding van vorig jaar kan ik nu ook nog aan. Wat vorig jaar nog lange broeken waren, zijn nu wel korte broeken, dus dat wil wel zeggen dat ik toch wel al groot aan het worden ben.
Eind mei ben ik 2x naar het optreden van papa en Valerie gaan kijken. Dit was wel super. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik toch beter kan dansen als papa, maar hij deed wel goed zijn best.

Valerie begint mij ook steeds leuker te vinden, en ik vind het erg fijn om samen met Valerie met de barbie's te spelen. Wat ik wel raar vind is, dat ik bij de barbie's wel de haren mag kammen en als ik dat bij Valerie wil doen, dan begint ze altijd te schreeuwen. En dan zegt mama dat ik Valerie niet aan de haren mag trekken. De barbie's vinden dat niet erg als ik dat doe.

 

Ik ben met ome Jos en tante Helma naar de vrachtwagens geweest op het werk van ome Jos. Dat is stoer al die grote vrachtwagens en ik mocht er ook nog inzitten en toen ging ome Jos ook nog een stukje rijden (oehhhhhh, dat was leuk).

 


In juni ben ik op vakantie geweest naar Menorca. Ome Jos en tante Helma zijn ook meegeweest. We hadden een heel mooi huisje met een groot zwembad. Jammer dat het water zo koud was, want dat vind ik niet leuk. Net als papa houd ik niet zo van koud water. Gelukkig had mama een bootje gekocht zodat ik daar in kon zitten, zonder dat ik erg nat zou worden. En er was altijd wel iemand te vinden die mij wilde duwen in mijn bootje. Toch fijn als je nog zo klein bent en iedereen nog alles voor je doet.

Op 2 juni was het 2 jaar geleden dat mijn zusje Indy dood is gegaan. Van die tijd zelf weet ik niets meer van, maar Valerie vertelt mij af en toe wel eens iets over Indy en laat mij foto's van haar zien. We gingen op deze dag samen naar de zee en kregen een bellenblaas zodat we allemaal bellen naar Indy konden sturen. Ik vond dit heel leuk en heb heel veel naar Indy geroepen. Ik weet zeker dat Indy mij wel heeft kunnen horen en dat ze de bellen ook gezien heeft. Daarna heb ik nog een roos in de zee gegooid voor Indy om te laten weten dat ik ze nooit zal vergeten. "Tot volgende keer" heb ik nog geroepen en toen zijn we weer gegaan.

Ome Andre en tante Melissa hebben mij meegenomen op excursie naar de boerderij. Daar heb ik heel veel koeien gezien en heb ik op een traktor gezeten. Nu begin ik toch te twijfelen over wat ik graag wil worden als ik later groot ben. Boer of iets met auto's. Ik vind koeien toch wel heel mooi. Als ik bij opa en oma Heusden ga zwemmen, wil ik altijd met opa kerel koeien kijken die achter hun huis in een wei lopen. Maar in de "grommer" van ome Jos zitten, vind ik ook heel leuk. Dus ik denk dat ik maar een corvette met een aanhanger koop en op een boerderij met koeien ga wonen als ik later groot ben.

Het is bijna vakantie, dan kan ik lekker 6 weken met mijn grote zus Valerie doorbrengen. Hier heb ik wel zin in.

Juli/augustus
Op 2 juli ben ik mee gaan kijken naar de minimars. Valerie liep mee en ik mocht dat natuurlijk weer niet omdat ik nog te klein ben. Eigenlijk vond ik dat ook niet zo erg, want op het plein in het dorp hadden ze een boerderij gemaakt. Er stonden allemaal dieren en dus vermaakte ik me best.

Ik ben onverwachts ook nog een weekje op vakantie naar Zuid Frankrijk geweest. Een vriendinnetje van Valerie en haar familie waren daar ook. Het was een superhuis met een supergroot zwembad. Alhoewel ik net als papa niet zo van nat water houd, ben ik toch regelmatig met mama in het zwembad geweest. Het is wel even wennen hoor. Thuis heb ik alleen Valerie die mij aanbid, maar in Frankrijk had ik ineens 3 meisjes die mij aanbeden. Voor hen was het wel leuk dat ik er was, dan hadden ze tenminste een levende pop waarmee ze konden doen en laten wat ze wilden. Ze hadden mij allemaal mooie staartjes in mijn haar gedaan en toen ik mama vroeg om lippenstift, kreeg ik dat niet. Wel flauw hoor. We zijn nog naar Monaco geweest. Daar had ik de "grommer" van ome Jos nog gezien (een nieuwe rode ferrari), tenminste dat dacht ik. Papa en mama zeiden dat ome Jos dat wel zou willen. Ik vond het wel een hele geslaagde vakantie.

 


Verder ben ik in de vakantie nog met mama naar de film geweest. Daar kreeg ik natuurlijk weer popcorn, dat vind ik eigenlijk het leukste van de hele film. Ik liet deze in het begin van de film al op de grond vallen, dus jammer voor mama. Die wilde wel de film kijken, maar moest toen eerst mijn popcorn van de grond rapen.
We zijn ook nog met opa kerel en oma Heusden naar de papegaaienfarm in Oerle geweest. Ik durfde zelf nootjes aan de papegaaien te geven, goed van mij he? Er waren hele grote papegaaien bij en sommige zeiden hallo tegen mij. Volgens papa en mama lijk ik af en toe ook wel een papegaai, omdat alles wat Valerie zegt en doet, ik ook doe. Dat moet ik toch wel, anders kan ik nooit goed leren praten. Ik heb nog bij opa kerel gelogeerd, en s'ochtends zijn we samen gaan fietsen. We waren langs een boerderij gefietst waar ze buiten varkens hadden die in een grote modderpoel mochten liggen. Toch wel fijn om een varken te zijn. Als ik buiten gespeeld heb, noemt mama mij ook wel eens een varken. En dan heb ik nog niet eens in een modderpoel gelegen.
Levy met Veerle

 

Het laatste weekend van de vakantie zijn we naar Kalkar in Duitsland geweest. Dat is een mooi pretpark voor mij. Ik mocht in heel veel dingen zitten, soms alleen en soms met papa of mama erbij. Mama en papa vonden het af en toe best eng omdat iets dan heel veel rondjes draaide, maar ik vond dat wel super cool.

Nu gaat Valerie weer naar school en ben ik weer alleen thuis. Dat is wel weer wennen, maar ook wel lekker rustig. Dan heb ik weer even wat tijd voor mezelf.

 

 

September/oktober
Ik zit op peuterzwemmen. Mama gaat iedere week met mij zwemmen. Nou ja, iedere week. Ze besteed het regelmatig uit aan tante Helma die het ook wel leuk vind om met mij te gaan zwemmen. Al vind ik het eigenlijk zelf niet zo leuk. Ik vind zwemmen leuk, zolang als ik maar niets moet en ik mijn haren niet nat hoef te maken. Maar ja, tijdens het peuterzwemmen moet ik meedoen en moet ik mijn haren nat maken. En ja, dan moet ik natuurlijk huilen. Zolang ze mij vasthouden gaat het goed en als tante Helma doet alsof ik in de "grommer" zit vind ik het ook nog wel leuk, maar zodra ik moet duiken in het water, dan wil ik eruit. Aangezien ik nog zo klein ben, heb ik niets te zeggen, dus moet ik gewoon doorgaan. Volgens de juf komt het allemaal goed en vind ik het over een tijdje allemaal best leuk. Nou, ik ben benieuwd.

 

Valerie is in september nog op schoolkamp geweest. Zij moest een zaklamp meenemen. Ik wilde ook graag met een zaklamp spelen en heb aan mama ook een "jamzak" gevraagd. Het duurde echter een tijdje voordat mama erachter was wat ik bedoelde. Ze kunnen toch ook niet van mij verwachten dat ik al zo goed Nederlands praat. Het blijft moeilijk om de "L" uit te spreken. Maar ondertussen heb ik de "jamzak" van papa maar geleend, totdat mama eindelijk begreep wat ik bedoelde.

Eind september ben ik naar de Efteling geweest met oma Heusden, opa kerel, ome Andre en tante Melissa. Ik heb in het Eftelinghotel geslapen en heb daar ook Pardoes gezien. Pardoes vond ik niet zo leuk. Waarom dat weet ik niet, maar iets aan hem beviel me niet. In de Efteling vond ik het wel erg leuk en er waren best veel dingen waar ik ook in mocht.

1 oktober hadden we een feestje. Opa Someren was jarig en gaat stoppen met werken. Tijd voor een feestje dus. En ik mocht mee. Lekker nieuwe kleren aan, gel in mijn haren en feesten maar. Samen met mijn zus Valerie, mijn neefje Jan en nichtje Emma hebben we heel veel gedanst. Ik mocht heel laat naar bed, maar was natuurlijk nog niet moe. In de feestzaal lagen allemaal groene appels voor de decoratie. En ja hoor, het waren echte appels. Die moest ik natuurlijk even proeven, en nog een, en nog een. Het was een superfeest.

November/december
12 november was het zover. Papa is prins Carnaval geworden. Niet dat ik wist wat dat betekende, maar 1 ding had ik al snel door. Het had met feesten te maken. Valerie en ik werden s'avonds al wakker van de mensen die ons huis kwamen versieren, daarna kwamen er nog mensen die soep en broodjes kwamen maken. Dus dat vond ik allemaal wel interessant. Vooral omdat er natuurlijk weer eten in het spel was. Ik ben heel lang opgebleven en heb de mensen bij ons in huis wat vermaakt totdat papa en mama weer thuis kwamen. Er kwamen zoveel mensen bij ons op bezoek, dat was wel heel gezellig en ik heb me dan ook prima vermaakt. Dat komt wel goed met de Carnaval.

2 weken later mocht ik mee naar het jeugdprinsenbal. Daar had ik de smaak ook snel te pakken en ik liep voorop in de polonaise of ik werd op handen gedragen door leden van de raad van Elf. Ik heb het allemaal al prima geregeld.


 

Daarna heb ik het even rustig gehad met de carnavalsfeestjes. Het was natuurlijk ook nog sinterklaas en kerstmis. Van Sinterklaas heb ik hele mooie kado's gekregen. Natuurlijk auto's. Ook bij de brandweer is Sinterklaas geweest. Ik was daar ook bij verkleed als sinterklaas. Stel dat Sinterklaas nou niet kon, dan was ik er in ieder geval toch.

Valerie en ik hebben nog een keertje bij ome Jos en tante Helma gelogeerd. Dat was erg gezellig. ome Jos en tante Helma mochten bij mij in het grote bed slapen. Dat vond ik zo gezellig dat ik s'nachts ome Jos nog een keertje wakker heb gemaakt door een voet in zijn gezicht te stoppen. Ik geloof alleen dat hij daar niet zo blij mee was. Toch mochten wij s'morgens nog wel mee naar de film.


Met Kerstmis zijn we met Ome Jos en Tante Helma naar Disney Parijs geweest. Gelukkig mochten we de auto van opa meenemen, want dan hoefde papa niet zoveel te rijden, dan kon ome Jos ook rijden. Het was wel allemaal nog erg verwarrend voor mij. Al die tijd heb ik het nog steeds over Pardoes en de Efteling gehad en nu stond ik ineens in Disney bij Mickey Mouse. Waar was Pardoes nou toch? Ik vond de disney figuren wel erg lief en als ik de kans kreeg gaf ik ze allemaal een kus. Ik ben ook in heel veel attracties geweest en vond alles leuk. Jammer dat ik soms nog te klein was (maar dat probleem heb ik wel vaker) om ergens in te mogen, maar ik heb me prima vermaakt.


28 december was ik jarig. Ik ben al 3 jaar geworden. De hele dag kreeg ik kado's van iedereen. Wat leuk om jarig te zijn. Van ome Jos en tante Helma heb ik een drumstel gekregen, daar waren papa en mama niet zo blij mee, maar ik wel.

31 december zijn we nog naar Toverland geweest. Lekker in de wildachtbaan. Dat vond ik leuk, behalve als ik nat werd, daar hou ik niet zo van. s'Avonds zijn we oud en nieuw gaan vieren bij onze vrienden. Ik ben de hele avond opgebleven en heb lekker gefeest met mijn vrienden.

TOT VOLGEND JAAR!!


Klik hier om de gebeurtenissen in 2003 te lezen

Klik hier om de gebeurtenissen in 2004 te lezen

Klik hier om de gebeurtenissen in 2005 te lezen