Hallo, ik ben Valerie en ik ben 4 jaar. Ik vind het leuk om ook wat over mijzelf te vertellen op de site van mijn zusje.


Ik zit in groep 1 van basisschool de Viersprong in Someren. Ik zit in dezelfde klas als mijn vriendinnetje Fabiënne. In december heb ik er een broertje gekregen. Dat was wel een heel spannende en drukke tijd. Ik ben zelf ook nog op 4 januari jarig, dus je begrijpt wel dat het een drukke tijd was.

 


Dansen en t.v. kijken zijn mijn grootste hobby's. Ik dans graag op de muziek van K3. Op t.v. kijk ik veel tekenfilmpjes en als ik lang op mag blijven ook nog naar Goede Tijden Slechte Tijden.

Het was wel raar om een zusje als Indy te hebben. Ik wilde heel graag met haar spelen, maar dat kon niet altijd. Als zij zich niet zo lekker voelde dan begon ze vaak te huilen als ik haar aanraakte. Dat was wel jammer. Toch heb ik het wel heel fijn gehad met Indy. Ik heb wel vaak met haar zitten kleuren en we hebben samen stickertjes geplakt. En als Indy haar eten niet meer lustte in het ziekenhuis dan at ik het maar op. Nu heb ik mijn broertje Levy met wie ik juist weer alles kan doen. Hij huilt nooit en vind alles wel prima wat ik met hem doe.


Als Indy in het ziekenhuis lag, ging ik vaak met papa en mama mee om haar op te zoeken. In het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht vond ik het wel erg leuk. Daar hadden ze een leuke speeltuin boven op het dak waar ik, als het mooi weer was, vaak ging spelen. Ook in de huiskamer op afdeling Kikker of Eekhoorn vond ik het erg gezellig. Er was veel speelgoed en er waren altijd wel andere kindjes waar ik mee kon spelen. Inmiddels weet ik ook in de Beatrix Kinderkliniek in Groningen, het Elkerliek ziekenhuis in Helmond en het Academisch Ziekenhuis Maastricht precies de weg.


 

Ook heb ik een tijdje met papa en mama in het Ronald mc Donald huis in Utrecht en Groningen gelogeerd. Daar had ik het ook wel erg naar mijn zin. Maar ik kon niet altijd mee naar het ziekenhuis. Ik logeerde dan ook regelmatig bij mijn opa's en oma's of ik ging vaak spelen bij mijn vriendinnetjes Fabiënne en Jessica terwijl mama en papa naar het ziekenhuis gingen.

Ik heb het wel even erg moeilijk gehad toen we weer allemaal thuis waren. Op de peuterspeelzaal en de kinderopvang moest ik vaak huilen als mama wegging omdat ik bang was dat zij mij niet op kwam halen omdat ze misschien wel weer met Indy naar het ziekenhuis moest. Ik vond het af en toe best moeilijk dat mama en papa veel meer tijd doorbrachten met Indy in plaats van met mij.

Indy heeft vanaf 24 januari dit jaar in het ziekenhuis gelegen. Dit was best moeilijk. Papa en mama waren eigenlijk nooit samen thuis bij mij en Levy. Dit vond ik niet zo fijn. Als mama in Groningen was miste ik haar heel erg en als papa daar was, miste ik hem heel erg. Ook Indy miste ik heel erg omdat ik toch gewoon naar school moest en alleen in het weekend naar haar toe kon.


Toch vond ik het wel leuk om ieder weekend naar Indy te gaan. We waren dan tenminste allemaal samen en dan zag ik natuurlijk mijn vriendjes in het Ronald mc Donald (Jeffrey, Martijn en Simone) weer. En bij Indy op de afdeling kon ik spelen met Sharon en Jasper. Ik vond het vaak jammer als ik op zondag weer naar huis moest met papa of mama.

Nu is Indy er niet meer en kan ik nooit meer met haar spelen.


Toen Indy dood ging, heeft ze nog bijna de hele week thuis in haar eigen bedje gelegen. Dit vond ik toch wel fijn. Ik ben heel vaak bij haar gaan kijken en heb heel veel liedjes voor haar gezongen. Ook heb ik nog heel vaak haar handje vastgehouden. Samen met Fabienne, Jessica en Franck heb ik Indy's kistje heel mooi geschilderd. Tijdens de avondwake en de crematie mocht ik samen met Fabienne en Jessica een kaarsje aansteken. Dat was wel erg spannend.

Ik moet nog wel vaak aan Indy denken. Bij ons in de keuken hangt een hele grote ster, dat is Indy. En als het 's avonds donker is en ik mag nog even opblijven van papa en mama dan kijk ik naar de lucht en zie ik Indy als ster. Dan zwaai ik naar haar en kan ik weer even met haar praten.

IK ZAL JE MISSEN INDY EN VERGETEN DOE IK JE NOOIT.
DAG LIEF ZUSJE.


Papa en mama zijn nu weer altijd thuis, dat is ook wel weer even wennen. Ik slaap weer gewoon in mijn eigen bed en mama brengt mij weer iedere dag naar school en komt mij ook weer ophalen.

Ik zit nu ook op zwemles, daar hebben we nu ook weer tijd voor. Dat vind ik wel leuk en hopelijk haal ik gauw mijn diploma zodat ik lekker alleen kan zwemmen zonder kurkjes om.

19 juli 2003
Nu heb ik zomervakantie. Het is erg warm, dus gaan we erg vaak zwemmen bij opa en oma Heusden.


29 juli 2003
Op 29 juli jl. heb ik ook nog even in het ziekenhuis gelegen. Ik moest mijn keel- en neusamandelen eruit laten halen omdat ik zo vaak keelontsteking had. Papa en mama hadden dit al een tijdje uitgesteld i.v.m. de ziekte van Indy, maar nu moest het dan toch gebeuren. Ik heb in hetzelfde ziekenhuis gelegen als Indy (het Elkerliek ziekenhuis in Helmond). Nu mocht ik een keertje in een ziekenhuisbed liggen en werd er met mijn bed door de gang gereden. Ik vond het eigenlijk wel cool om nu zelf een keer onder narcose te moeten. Papa ging met mij mee naar de operatiekamer en ik wist al precies wat ik met het mondkapje moest doen. Het rook lekker naar aardbeien. Ik mocht het kapje als souveniertje mee naar huis nemen.

De operatie was goed verlopen en ik verheugde me dan ook op de ijsjes die zou mogen eten. Ik lustte alleen de ijsjes in het ziekenhuis niet, dus ik was blij dat ik s'middags weer naar huis mocht, zodat ik lekker thuis ijsjes kon gaan eten. Ik heb nog veel bezoek gekregen thuis en natuurlijk ook veel kadootjes gekregen. Ik heb nog wel een paar dagen veel pijn gehad in mijn keel en heb dan ook veel liggen slapen. Gelukkig voelde ik me na enkele dagen weer wat beter en mocht ik tenminste weer naar buiten. Ik mocht wel een week niet zwemmen, en dat met dit mooi weer.


07 augustus - 11 augustus 2003
Ik ben even op vakantie geweest naar een chaletje aan de Maas in Maashees.(ik zei tegen iedereen dat ik op vakantie was in Frankrijk). Dit was erg leuk. Ik heb heel veel gezwommen in de Maas met een zwemvestje aan en ik ben ook vaak mee op de Jet-ski geweest. Dit was gaaf en ik wilde dan ook steeds harder over de golven heen.

Ook ben ik meegeweest in een grote boot, die erg hard ging. Het was erg warm, maar ik heb het heel erg naar mijn zin gehad. Ik mocht lekker lang op blijven en heb s'morgens zelfs uitgeslapen (daar waren papa en mama wel blij mee).


September 2003
Ik zit weer op school. Dit vind ik weer erg leuk, nu kan ik weer lekker gaan spelen bij allemaal vriendinnetjes. Het is wel weer even wennen en ook wel vermoeiend. Mama vind het ook wel weer vreemd, zij brengt mij naar school en komt me halen, dan ga ik ergens spelen of ik moet naar de zwemles, dus veel thuis ben ik niet. Van 23 september t/m 30 september ben ik alweer op vakantie geweest. Dit was erg gaaf. Lekker met het vliegtuig mee. Ik mocht aan het raampje zitten zodat ik kon zien waar we vlogen. In Turkije heb ik lekker elke dag gezwommen, in het zwembad en in de zee. Er waren ook waterglijbanen waar ik al alleen vanaf durfde. Ik heb ook al zonder mijn kurk om gezwommen. Op de zwemles mag ik dat nog niet, maar op vakantie heb ik dat wel al geoefend. En dat ging hardstikke goed.

Ook ben ik meegeweest in een grote boot, die erg hard ging. Het was erg warm, maar ik heb het heel erg naar mijn zin gehad. Ik mocht lekker lang op blijven en heb s'morgens zelfs uitgeslapen (daar waren papa en mama wel blij mee). Ik ben ook naar de minidisco geweest, waar ik allerlei dansjes geleerd heb. Vooral de show 's avonds vond ik erg mooi. Ik verstond er wel niet veel van, maar ik kon het wel goed zien. Iedere dag heb ik frietjes gegeten, dat mag in de vakantie. Ik vond het een geweldige vakantie.


Als het 's avonds donker was en we gingen even wandelen, heb ik ook nog met Indy gepraat. Zij was ook een beetje mee op vakantie, want ook in Turkije heb ik erg veel sterretjes gezien (ook die van Indy). Dus heb ik haar ook prettige vakantie gewenst.

Toen we thuis kwamen, zijn we ook nog even naar de kermis geweest. Toevallig was het kermis in Someren, en daar mocht ik dan toch nog even naartoe.


Oktober 2003
1 oktober moest ik weer gewoon naar school. Wel weer even wennen na de vakantie. Deze dag was ook nog opa Looijmans jarig. Hij werd al 60 jaar. Samen met Levy, mijn neefje Jan en nichtje Emma, hadden we hem uitgenodigd om samen pannenkoeken te gaan eten. Dit was wel erg gezellig. Ze hadden in het pannenkoekenrestaurant een speelgoedtaartje voor opa die kon dansen. Dit vond ik eigenlijk leuker dan de pannenkoeken.

In de herfstvakantie ben ik samen met mama, Levy, Angelique en Jessica nog naar Dippie Doe geweest. Een leuke overdekte speeltuin, waar ik me helemaal heb uit kunnen leven en ook nog was geschminkt.
Op school hebben we het erg druk met allerlei werkstukken die met de herfst te maken hebben. Als ik naar huis loop vanuit school moet ik allemaal blaadjes verzamelen en hier heb ik een mooi stukje van gemaakt voor mama.

November 2003
Dit was een beetje een vreemde maand. Op 2 november ben ik met mama en papa naar de kerk geweest omdat het allerheiligen was. Ik wist niet wat dit betekend maar ik wist wel dat we naar dezelfde kerk gingen als waar ik een kaarsje mocht aansteken toen Indy gestorven was. Ik moest toen toch weer even aan Indy denken.

Papa en ik hebben ook een heel mooi liedje gehoord van K3, waarbij we allebei ook een beetje aan Indy moeten denken ("je hebt een vriend"). Ik kan dat al heel goed meezingen.

Deze maand zijn papa en mama op vakantie geweest. Opa en Oma Heusden zijn 2 weken bij ons gebleven. Dit vonden Levy en ik wel leuk. We hebben goed voor opa en oma gezorgd. Maar ik was toch ook wel erg blij toen papa en mama weer thuis waren. Ik moest wel even erg huilen toen ik papa en mama weer zag.

Het is ook wel allemaal erg spannend. Vooral nu het bijna Sinterklaas is. Ik heb al op verschillende plaatsen mijn schoen mogen zetten (opa en oma, thuis, school en bij de AH). Ook ben ik al bij Sinterklaas geweest, hij kwam op bezoek bij de brandweer (hier zit papa bij). Ik moet nu wel extra lief zijn anders krijg ik natuurlijk niet zoveel kadootjes van Sinterklaas.


December 2003
Woensdag 3 december ben ik gaan sporten met Zwarte Piet in het sportcentrum waar papa en mama altijd gaan sporten. Daar waren 2 Zwarte Pieten waarmee we allerlei spelletjes moesten doen. Als we dat goed hadden gedaan, dan kregen we ons Pieten diploma. Daarna kwam Sinterklaas en daar heb ik ook nog een kadootje van gekregen.

Eindelijk was het zover. Sinterklaasavond. Ik moest om 16.45uur nog naar de zwemles. Daar kreeg ik van Juf Jose een briefje mee waarop staat dat ik mag gaan proefzwemmen voor diploma A. Goed he. Hier was ik zo blij mee dat ik dit zo snel mogelijk aan papa wilde laten zien toen ik thuiskwam. Maar toen we thuiskwamen zei mama dat ze iets voor de voordeur zag staan, dus moest ik toch even voor het huis gaan kijken. En ja hoor, Sinterklaas was al geweest (en ik had mijn tekening voor Sinterklaas nog eens niet klaar). Er stonden allemaal kadootjes voor de deur. Op dat moment was ik dus alweer helemaal vergeten dat ik mag proefzwemmen, want ik wilde direct de kadootjes open gaan maken. Opa en oma Heusden waren ook bij ons en samen hebben we alle kadootjes opengemaakt. Het was erg gezellig en ik ben erg blij met alle kadootjes.


 

Ik heb van Sinterklaas ook een kaartje gekregen van het concert van K3. Daar mag ik samen met mama naartoe.

Na Sinterklaas komt Kerstmis, dus mocht ik samen met mama de kerstboom versieren. Met papa heb ik een ster gemaakt met daarop een foto van Indy en die hebben we helemaal bovenin de boom gehangen. Dan is Indy er met kerstmis toch ook een beetje bij.

18 december hebben we op school kerstviering gehad. Ik mocht meedoen met het toneelstukje. Samen met Sabine, Laura en Martin waren wij spelende kindjes en mochten we samen spelletjes doen. Ik vond het erg leuk dat papa en mama kwamen kijken, en deed de hele tijd naar hen zwaaien.


20 december was het dan eindelijk zover. Ik moest zwemmen voor diploma A. Dit was wel erg spannend. Er waren heel veel kindjes en we moesten eerst even zwemmen met de kleren aan. Het was in een ander zwembad dan waar ik normaal altijd moet zwemmen. Dit zwembad was veel groter en het water was ook veel kouder. Maar het ging heel erg goed. Na het zwemmen moesten we nog heel lang wachten tot de diploma uitreiking, dus gingen we even eten bij Mc Donalds. Daarna kreeg ik mijn diploma A. Nu ga ik ook nog verder met zwemmen voor diploma B. Maar ik kan nu wel al helemaal alleen zwemmen.


21 december was het concert van K3. Hier had ik me al erg lang op verheugd, want ik vind K3 supercool. Toen ik 's morgens opstond, voelde ik me alleen niet zo lekker. Mama heeft mij s'middags nog even in bed gelegd en hoopte dat als ik wat geslapen had, ik me dan weer wat beter voelde. We gingen met 5 mama's en 6 kindjes naar het concert. Toen we in Den Bosch aankwamen, werd ik steeds zieker. Ik ben wel bij het concert gebleven, maar heb er maar weinig van gezien omdat ik zo ziek was. Dat vond ik wel erg jammer, maar papa heeft mij beloofd dat we nog wel een ander keertje naar K3 gaan.

Nu heb ik vakantie en ben ik ziek, dat is mooi balen. Papa en mama zijn nog met mij naar de dokter geweest en die vertelde dat ik een zware longontsteking had. Als het goed is, gaat de anti-biotica snel werken en met veel rusten moet het over een aantal dagen weer beter gaan. Maar goed, dan ben ik hopelijk wel weer beter als ik jarig ben.

31 december was ik weer aardig opgeknapt. In ieder geval genoeg om met Erik, Angelique, Jessica en papa en mama naar de winterefteling te gaan. Dat was gaaf. Het was helemaal niet druk en ik kon overal wel een paar keer achterelkaar in. Het was wel erg koud, maar dat mocht de pret niet drukken. Onderweg naar huis viel ik als een blok in slaap. Dit was een goede afsluiting van het jaar. S'avonds mocht ik ook mee naar ome Jos en tante Helma om daar oud en nieuw te gaan vieren. Om kwart voor 12 hebben papa en mama mij wakker gemaakt, zodat ik om 12 uur naar het vuurwerk kon kijken.

Klik hier om de gebeurtenissen in 2003 te lezen Klik hier om de gebeurtenissen in 2004 te lezen Klik hier om de gebeurtenissen in 2005 te lezen