Januari 2004
4 januari. Eindelijk was ik jarig.
Samen met Levy en papa, die ook jarig zijn geweest, vierden wij onze verjaardag.
Dit was natuurlijk wel erg leuk.
Er kwamen heel veel mensen, en ik heb ook heel veel cadeautjes gekregen.

Ook op school heb ik mijn verjaardag mogen vieren. Ik kreeg een mooie kroon en ik mocht op de grote stoel van de juffrouw zitten.
Op tafel stond een hele grote nep taart met kaarsjes erop, die mocht ik uitblazen. Daarna heb ik nog polonaise gedaan met de hele klas terwijl iedereen liedjes zong.

De volgende dag had ik mijn eerste kinderfeestje. Ik mocht zelf allemaal vriendinnetjes uitnodigen. Mama had een echt prinsessenfeest georganiseerd. We kregen allemaal prinsessencapejes aan, en er waren allemaal kroontjes en we werden geschminkt met allemaal glittertjes. Nadat we spelletjes hadden gedaan en sieraden hadden gemaakt, kregen we allemaal een prinsessendiploma.

En op het einde kregen we nog allemaal pannekoeken die tante Helma gebakken had. Nu moet ik weer een jaar wachten voordat ik weer een feestje mag geven, best wel jammer.

 

11 januari zijn mijn vrienden uit Amsterdam nog bij ons op bezoek geweest. Martijn, Jasper en Emma Dado met hun ouders, en Julia Baltus met haar ouders. Het was erg leuk om hen weer eens te zien, en we hebben de hele middag gezellig samen al mijn speelgoed bekeken en we hebben ook nog allemaal samen gegeten. Het is wel jammer dat ze zo ver weg wonen en dat we ze zo weinig zien..

Dit ben ik met mijn vriendje Jasper Dado.


 

We zijn ook nog op vakantie geweest. Samen met oma en opa Heusden, Ome André en Tante Melissa, zijn we een weekend naar Centerparcs geweest. Het leukste vond ik het zwemmen met ome André. We gingen samen door de wildwaterbaan, dat ging echt kei hard. Maar ik kon al heel goed zelf zwemmen, dus moest ome Andre snel achter mij aan om mij bij te kunnen houden.

24 januari was het een jaar geleden dat Indy zo ziek werd dat ze naar het ziekenhuis moest, en sindsdien is ze ook nooit meer thuis gekomen. Mama was deze dag erg verdrietig, en samen hebben we toen naar de filmpjes van Indy zitten kijken. Dit was ook wel heel leuk, om Indy weer eens te zien. Weliswaar op tv, maar het was toch weer een beetje dichtbij. Ik mis Indy wel heel erg, en ik zou eigenlijk heel graag weer een keertje met haar willen spelen. Dit kan niet meer, dus denk ik dat ik maar heel vaak naar de filmpjes ga kijken, dan weet ik weer hoe het was en zal ik haar nooit vergeten. Ik vond het ook leuk om op de film mijn vriendjes uit het ziekenhuis in Groningen weer te zien. Ik vroeg dan ook aan mama of ik nog een keertje naar het ziekenhuis in Groningen mocht om weer met hen te kunnen spelen. Mama heeft mij toen uitgelegd dat zij inmiddels ook allemaal thuis zijn, dus dat dat niet nodig is. Ok.

Met mijn verjaardag had ik van oma Heusden 2 visjes gekregen. Het ene visje was na 2 weken al dood en de andere 2 weken later. Ik snap er niets van, ik heb ze volgens mij toch echt iedere dag eten gegeven. En samen met oma heb ik iedere week de bak schoon gemaakt. Papa is met mij toen maar een nieuw visje gaan kopen. Helaas, na 2 dagen was deze ook alweer dood. Ik vond het wel helemaal niet leuk dat papa het visje doorgespoeld had, want eigenlijk wilde ik deze begraven. Voor het volgende visje ga ik heel goed zorgen, want als dat goed gaat, krijg ik misschien ook nog wel een konijntje. En dat wil ik eigenlijk liever.


 
Februari 2004
Dit is een drukke tijd. Deze maand is het carnaval en ik moet me daar goed op voorbereiden. Want hoe ga ik me verkleden? Als prinsesje, elfje, zebra-meisje, sneeuwitje of pipi langkous. Dit wordt een moeilijke keus, dus ga ik me iedere dag maar als een van deze personen verkleden om zo tot de juiste keuze te komen.

Uiteindelijk heb ik inderdaad iedere dag iets anders aangehad. Op school was ik elfje, bij de optocht in Someren-Eind prinsesje, en bij de optocht in Someren was ik zebra-meisje. Het was wel gaaf. Op school hebben we allemaal liedjes gezongen en gedanst. Na de optocht in Someren mocht ik nog mee naar de drinkjeswinkel (Hotel Centraal), om daar nog mee carnaval te vieren. Daar heb ik samen met Fabienne op het podium gedanst, dit was erg leuk.

 

Maart 2004
Na de vakantie zijn we op school begonnen met het "ziekenhuisproject". Dit vind ik wel erg interessant. In de klas mocht ik vertellen over het ziekenhuis, het Ronald mc Donald en over Indy. Ook met mama en papa praat ik nu vaak over Indy en over mijn vrienden uit het Ronald mc Donald. Ik weet er nog heel veel van en ook over Indy kan ik nog heel veel vertellen. We zijn met de klas ook op excursie geweest naar de kinderafdeling van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. Hier hebben Levy, Indy en ik alledrie ooit gelegen. Ik wist nog precies de weg.

 

 

Bij ons in huis staat nu ook een hele mooie Teletubbie. Hier zit "Indy" in. Ik vind hem wel erg mooi, vooral de ster. Die schittert zo mooi. Ik krijg ook hetzelfde beeld van papa en mama, maar dan in het klein. Die mag ik op mijn kamer zetten, zodat ik ook een herinnering aan Indy heb.


Als het goed is ga ik deze maand mijn zwemdiploma B nog halen en ik heb maar meteen besloten dat ik nog verder ga voor diploma C. Dat vinden papa en mama heel goed van mij, vooral omdat ik eigenlijk alleen maar diploma B wilde en dan wilde stoppen.
Samen met vriendinnetje Fabienne ga ik ook beginnen met Streetdance. Wij doen erg graag dansen en willen graag onze kwaliteiten in praktijk gaan brengen (hahaha). Als ik later groot ben, wil ik namelijk K3 worden, dus dan moet ik nu wel goed gaan oefenen.

Ja hoor, op 27 maart ben ik geslaagd voor mijn zwemdiploma B. Dat was echt een "makkie". Nu ga ik verder met diploma C en ik wil denk ik ook nog wel verdergaan voor zwemvaardigheid 1, maar dat zie ik tegen die tijd nog wel.
Nu heb ik het op maandag wel erg druk. Ik moet eerst 2x naar school (voor- en na de middag), daarna ga ik met Fabienne spelen omdat we om 16.45uur samen naar Streetdance gaan. Dit duurt tot 17.45 uur, dan moet ik snel naar huis gaan eten, want om 18.15uur moet ik weer naar de zwemles. ("Kinderen hebben het druk, hoor"). Maar ik vind dit wel erg leuk.

 

April 2004
1 april was het "grapjesdag". Dit was leuk. Ik mocht de hele dag grapjes maken en dan zei ik telkens weer "1 april, kikker in je bil, die er niet meer uit wil".

Het is bijna pasen, dan heb ik een weekje vakantie (daar ben ik ook wel aan toe). Bijna pasen, dat betekent ook, dat Indy dan jarig zou zijn (op 10 april). Ik ga een mooie tekening maken en die ga ik dan bij de urn van Indy neerleggen.
Op school heb ik ook nog samen met mijn vriendinnetjes een boekje gemaakt met daarin allemaal tekeningen voor Indy.


10 april. Vandaag is Indy jarig. Hoewel Indy jarig is, heb ik van papa en mama ook een heel mooi kadootje gekregen. De Teletubbie met daarin de urn van Indy die bij ons in de kamer op de kast staat, diezelfde teletubbie heb ik van papa en mama gekregen, maar dan in het klein. Hij staat op mijn slaapkamer op de kast bij de foto van en de knuffel van Indy. Hier ben ik erg blij mee. Vanmorgen zijn we naar de eendjes geweest om deze brood te geven. Dit deed ik soms ook wel toen ik bij Indy in Groningen op bezoek was. Dan gingen we samen de eendjes voeren, dat vond Indy erg leuk.
Vanmiddag is er nog bezoek geweest en hebben we nog samen filmpjes van Indy gekeken. Toch wel raar, Indy is jarig, maar ze is er niet. Maar Indy is in de lucht en kan wel alles zien en horen.

Met pasen heb ik samen met Levy paaseitjes gezocht thuis en bij opa en oma Heusden. Ik was helemaal zelf op mijn eigen fiets naar opa en oma Heusden gefietst. Dat is echt kei ver.

 

 

In de paasvakantie ben ik ook nog met tante Helma, mama en Levy naar de dierentuin in Best geweest. Dat was echt vet gaaf. Daar hadden ze heel veel dieren en ook een hele fijne speeltuin. Toen kreeg ik ook nog een ijsje van tante Helma en kon mijn dag helemaal niet meer stuk.

Met Koninginnedag zijn Levy en ik op vakantie geweest bij opa en oma Heusden. Ik had mijn fiets meegenomen en deze hadden we heel mooi versierd. Op school had ik al een vlaggetje gemaakt voor op mijn fiets.

Mei 2004
Op 8 mei is er iets bijzonders gebeurd. Mijn 1e tand is eruit gevallen. Hij stond al een tijdje los en nu is hij er ineens uit. Ik weet alleen niet waar hij gebleven is, waarschijnlijk heb ik hem doorgeslikt, want het gebeurde toen ik aan het eten was. Dat vind ik niet zo leuk, want nu kan ik op school mijn tand niet laten zien. Ik heb wel al een nieuwe grote mensen tand, die zat er al onder. Van papa en mama moet ik nu wel heel goed mijn tanden poetsen, want als die grote mensen tand eruit valt, krijg ik geen nieuwe tand meer. Dus dat zal ik maar doen.

Dit was niet zo'n drukke maand. Ik heb veel vrij gehad. Maar het leukste deze maand vond ik toch wel de vakantie naar Plopsaland.
We hadden een hotel in Oostende aan de zee. Dit was erg leuk. Vooral op het strand naar schelpen zoeken. In het hotel was een springkussen en een trampoline dus daar verveelde ik me ook niet gauw. De volgende dag zijn we naar Plopsaland geweest. Dit was vet cool.

 

 

Ik ben overal ingeweest. En ik was nergens bang in, ook niet in de achtbaan, het piratenschip en de wildwaterbaan. Samen met papa zat ik in de wildwaterbaan en "spletsj"daar was ik kei nat, maar dat was wel lachen. We gingen met de tram naar Plopsaland en weer terug naar het hotel. Op de terugweg reed de tram net voor onze neus weg, terwijl ome Josje er al inzat. Dat was niet zo leuk, want toen moesten wij weer lang wachten voordat de volgende tram weer kwam.

We hebben 2 nachtjes in Oostende geslapen. De laatste dag zijn we nog lekker lang naar het strand geweest. Ik ben ook nog met papa, mama en Levy naar de pier geweest, daar hebben we samen ieder een roos in de zee gegooid. Deze roos was voor Indy omdat ze nu bijna een jaar dood is. Ik heb nog gekeken waar de roos naartoe ging, maar ik denk dat Indy hem al gauw uit de zee heeft gehaald, want ik zag hem al direct niet meer. Of de roos is door de vele kwallen opgegeten, want die zwommen er echt veel. Het was wel een heel leuk weekend.

Juni 2004
2 juni. Een jaar nadat Indy gestorven is. Samen met mama en papa heb ik allemaal spulletjes uitgezocht van Indy en heb ik weer een filmpje van haar gekeken. Ik mis Indy echt heel erg. Maar ik ben ook wel heel erg blij met mijn broertje Levy. Ik knuffel hem heel vaak en vind het erg leuk om met hem te spelen. Samen rollebollen over het gras doe ik het liefste, want dan moet hij zo leuk lachen.

Op school heb ik het nu erg druk. Ons thema is feest en dat hebben we deze maand ook genoeg. Ik ben 22 juni voor het eerst op schoolreisje geweest. Dit was leuk, we mochten met de hele school met de bus naar de Valkenier in Valkenburg. Op de heenreis zaten wij in een witte bus en op de terugreis in een blauwe.

Op 26 juni heb ik mijn zwemdiploma C gehaald. Nu ben ik helemaal klaar met zwemmen en ben ik klaar voor op vakantie te gaan. Jammer dat het nog zo lang duurt voordat we op vakantie gaan.
27 juni ben ik met opa en oma Someren en neefje Jan naar Rabo Music Unlimited for Kids geweest. Dit was een heel mooi concert dat gegeven werd door allemaal kinderen. Ook de Somerense K3 was erbij.

 

 

Juli 2004
O,O, wat heb ik het toch druk. Ik zal blij zijn als het vakantie is. Deze maand heb ik het wel erg druk met alles afwerken en feesten voor de vakantie begint.

2 juli was het de laatste dag voor mijn juffrouw Karin. Zij gaat verhuizen naar de Veluwe en is nu geen juffrouw meer op mijn school. Dit vind ik wel heel erg en ik zal haar ook erg gaan missen. Omdat zij weggaat op school hebben we wel een feestje gehad in de klas en dit is ook altijd wel leuk.

3 juli heb ik mijn eerste optreden met mijn dansgroepje "Djezz" gehad, voor de start van de mini-kennedymars. Dit was erg cool. Op het liedje "cowboy-cowboy" van Chipzz hadden wij een kei mooie dans. Ik was wel een beetje zenuwachtig, maar toen ik eenmaal was begonnen, verliep alles perfect en had ik de swing goed te pakken. Na het optreden heb ik nog even 8 km. gelopen van de mini-kennedymars samen met papa en Brenda en haar papa. Ook dit ging zonder moeite. Wat ben ik eigenlijk toch goed (hahaha).

Ik heb ook heel veel feestjes gehad deze maand. 3 kinderfeestjes, afscheidsfeestjes op school van de directeur en 2 juffen, de verjaardag van mijn eigen juffrouw, het afsluitingsfeestje bij mijn dansgroepje, de verjaardag van Ome Jos en mijn nichtje Emma.

En of dit nog niet genoeg is, zijn we ook nog een weekendje weggeweest met onze vrienden uit Amsterdam en Uithoorn. Ook dit was erg leuk, want er was bij ons huisje een trampoline en daar heb ik wel heel veel op gesprongen. Ook zijn we nog met een hele oude stoomtrein meegeweest.

26 juli. Mijn vakantie is eindelijk begonnen. Ik was er echt aan toe. Vandaag is mama jarig en hebben we weer feest. Ook is vandaag bouwdorp begonnen. Nu mag ik 3 dagen gaan timmeren met mijn vrienden in het dorp. Ik heb van papa een hamer gekregen zodat ik er lekker op los kan timmeren. Op de laatste dag mocht ik mijn zieke beer meenemen want de poppendokter kwam ook en die heeft hem weer beter gemaakt. S'avonds mochten papa en mama komen kijken wat ik gemaakt heb de afgelopen 3 dagen. Ik vond het erg leuk bouwdorp en ga er volgend jaar ook zeker weer aan meedoen.


 

 

 

Augustus 2004
5 augustus ben ik naar de schuimparty in het dorp geweest. Hier was ik nog nooit geweest. Dit was cool. Er was een hele grote bak die helemaal vol schuim zat en hier mocht je in rondlopen. Gelukkig had ik mijn bikini aan en kon ik lekker door het schuim lopen. Er was ook muziek, dus kon ik in het schuim lekker dansen op de muziek.

Ik ben deze maand ook 2 weken op vakantie naar Turkije geweest met papa, mama, Levy, Erik, Angelique en Jessica. Dit was echt vet. Ik ben blij dat ik al zo goed kan zwemmen, want nu mocht ik de hele dag in het zwembad zwemmen en hoefden papa en mama niet de hele tijd bij mij te blijven.S'avonds ging ik dansen met alle kinderen bij de minidisco en mochten we allemaal op het podium staan. Hier hebben we een heel leuk dansje geleerd. Van papa en mama heb ik ook nog hele mooie kleren gekregen (een roze rokje en hemdje met allemaal centjes eraan die tingelen en een roze hoedje erbij). Ook mocht ik iedere avond heel laat naar bed, omdat we eerst nog op een terrasje gingen zitten om wat te drinken en om te kaarten. Dus heb ik Indy ook heel vaak gezien op vakantie, want het was al heel lang donker voordat ik naar bed moest en er stonden heel veel sterren in de lucht iedere avond. Samen met mama ben ik gaan parasailen. Dat was zo gaaf. We moesten eerst in een speedboot zitten en toen moesten we op de boot gaan staan en werden we vastgemaakt aan een parachutte. Vanaf de boot gingen we toen omhoog. Dit was heel erg hoog. Ik vond het heerlijk om lekker even in de lucht te hangen. Dit wil ik nog wel eens een keertje doen.

Op vakantie ben ik nog naar de kapper geweest. Daar hebben ze mijn hele haren helemaal ingevlochten. 2 uur heb ik stil moeten zitten, dat is toch wel erg lang.

 

 

Maar ik wilde dit heel graag en had dit er dan ook wel voor over. En het was ook erg mooi geworden. Nu hoefde ik gelukkig mijn haren voorlopig niet meer te kammen. De vlechtjes zouden ongeveer 2 weken blijven zitten en dan konden papa en mama de kraaltjes er zo uithalen. Wat papa en mama niet wisten, is dat ze in de kraaltjes allemaal lijm in hadden gespoten zodat ze er niet uit zouden vallen. Het gevolg was dan ook dat na 2 weken de kraaltjes en dus ook de lijm er nog steeds in zaten en mama heeft deze allemaal eruit moeten trekken. Dit deed erg pijn en ik denk dat ik nu nooit meer vlechtjes wil. Toen mama alle kraaltjes eruit had, moest ik dan ook naar de kapper om een stukje van mijn haren af te laten knippen. Dit was niet zo goed voor mijn haren geweest. Maar het was wel erg mooi.

 

Oktober 2004
Deze maand ben ik druk in de weer geweest met het verzamelen van allerlei herfstartikelen. Op school hebben we een speciale herfsthoek waarin we alles neer mogen leggen wat we gevonden hebben buiten wat met de herfst te maken heeft. Verder gaat het op school allemaal erg goed en ik vind het ook erg leuk.

 


Samen met mijn vriendinnetje Fabienne ben ik deze maand bij een nieuw clubje gegaan. Wij mogen een paar keer mee komen doen bij Jong Nederland, en als we dit leuk vinden, mogen we hierbij blijven. We zijn er nu pas 1 keer geweest en we vonden het al zo gaaf dat we nu al denken dat we hier altijd bij blijven. Maar we weten niet of onze papa's en mama's dit nu al geloven, dus moeten we eerst nog maar eens paar keertjes gaan kijken.

Eind oktober hebben we alweer een week vakantie gehad, de herfstvakantie. Even bijtanken van alle drukte van de laatste maanden. Dit is niet helemaal gelukt want we hebben heel veel gedaan deze vakantie. Dit is niet erg hoor, want het waren wel allemaal hele leuke dingen. Maandag ben ik met papa naar het concert van K3 geweest in Eindhoven. Dit had papa mij beloofd omdat ik de laatste keer zo ziek was toen ik naar K3 mocht. Nu was ik niet ziek en ik vond het helemaal vet. Ik kon bijna alle liedjes meezingen. Woensdag ben ik met mama, mijn vriendinnen Sabine en Veerle en hun mama, naar de film van K3 geweest (K3 en het magische medaillon). Die was ook erg mooi. Ik vraag aan Sinterklaas ook een magisch medaillon, dan kan ik alles wensen wat ik wil. Mijn grootste wens is dan dat Indy weer terug komt. Dat heb ik ook tegen mama gezegd.
En vrijdag ben ik nog naar de speeltuin in Weert geweest. Het was heel mooi weer, dus hebben we ons lekker uit kunnen leven buiten. Er was ook een hele steile glijbaan en die was heel eng, maar ik ben er toch naar beneden gegaan, en Fabienne ook. Dat was erg goed van ons.
Zaterdag heb ik nog een kinderfeestje gehad van Sabine.
En dit was dan mijn rustige herfstvakantie geweest. Ik denk dat ik nu wel weer bijna aan vakantie toe ben. Nu ga ik me de komende weken maar alvast voorbereiden op de komst van Sinterklaas. Even een brief maken voor Zwarte Piet met al mijn wensen erin. Ik kan eigenlijk net zo goed de speelgoedgids van de Intertoys bij mijn schoen leggen, dat is net zo handig.

November 2004
Yes, ik zit voortaan bij Jong Nederland. Ik ben al meegeweest met de viering van St. Maarten en ik vind het super.
Dit was een drukke maand met alle voorbereidingen voor Sinterklaas. Opa en Oma Heusden zijn een weekje bij ons op vakantie geweest, terwijl papa en mama naar Egypte waren. Samen met oma heb ik toen een brief naar Sinterklaas geschreven, want ik wil eigenlijk maar 1 ding met Sinterklaas en dat is een pop van K3 (van Kathleen). Die wil ik het allerliefste, dus als ik dan een brief schrijf en daarin maar 1 ding vraag, dan denk ik dat ik die wel krijg. We hebben best vaak onze schoen gezet en er zat ook bijna altijd wel iets in. Het is wel erg spannend allemaal en ik probeer nu ook extra lief te zijn, want zwarte piet hoort alles. Ik heb zelfs mijn slaapkamer al helemaal alleen opgeruimd. En dat doe ik toch echt niet graag.


 

 

December 2004
Ik heb dit jaar wel heel veel zwarte pieten gezien. Bij Jong Nederland, bij Streetdance, bij de Brandweer, op school en thuis natuurlijk. Alles bij elkaar heb ik ook megaveel kadootjes gekregen. Dat had ik toch helemaal niet verwacht, want ik vroeg alleen maar een pop van K3. Gelukkig heb ik de pop ook gekregen. En nog meer spulletjes van K3, supercool. Levy en ik hebben ook ieder een telefoontje gekregen zodat we als we in bed liggen nog even lekker kunnen kletsen samen.

Nu zijn we op school al weer druk bezig met de voorbereidingen voor Kerst. Thuis heb ik mama ook al geholpen met het opzetten van de Kerstboom. Ik heb een paar sterretjes met de foto van Indy erop in de boom gehangen. Dat is voor Indy ook wel gezellig om met Kerst lekker bij ons te zijn. 1e Kerstdag komen ome Jos en tante Helma bij ons eten, en mama doet samen met ome Jos koken. Ik ben benieuwd wat we dan eten. Ik zou het wel weten als ik mocht kiezen. Pannekoeken met frites. hahaha.

Klik hier om de gebeurtenissen in 2003 te lezen Klik hier om de gebeurtenissen in 2004 te lezen Klik hier om de gebeurtenissen in 2005 te lezen