Januari 2007

Een nieuw jaar. Een nieuwe fase in mijn leven. Het leven op de basisschool begint. Nieuwe vrienden. Dus ook tijd om papa en mama weer eens iets te laten zien wat ik al kan.

 

Het is me uiteindelijk gelukt om de "L" uit te spreken. Dus vanaf nu zeg ik gewoon "loslaten" in plaats van "josjaten". Dat is voor papa en mama ook makkelijker te begrijpen. Blijkbaar is toch nog niet alles duidelijk wat ik zeg. Wij mochten op school allemaal een "duikjurk en een duikkaars" meenemen als we die hadden. Hier snapten papa en mama niets van. Toen Valerie zei dat we een "doopjurk en een doopkaars" mee mochten brengen, snapten ze het ineens wel. Flauw hoor.

Maar verder gaat het helemaal geweldig met mij. De eerste paar weken op de basisschool vond ik het maar niets. Vooral als mama wegging op school vond ik het maar eng. Maar inmiddels heb ik wat vrienden gemaakt en al verschillende afspraakjes met klasgenootjes gehad en nu gaat het goed. Valerie past ook goed op mij op school en als ik haar mis, dan zoek ik haar even op.


24 januari hebben wij een nieuw neefje gekregen. Ik wilde Tristan heel graag vasthouden. Hij is zo klein en ik kan nog niet met hem spelen, dus heb ik hem maar weer snel aan ome Andre gegeven. Ik wil ook nog wel zo'n broertje.

Nu is het weer bijna carnaval. Ik heb mijn carnavalspak al klaar hangen. Ik word Cowboy. En met de optocht word ik iets anders, maar dat mag ik nog niet verklappen van papa en mama. Dat is nog een verrassing. Wel jammer dat papa nu geen prins meer is. Maar ik vind het wel leuk dat we weer met de optocht meedoen.

Februari t/m september
Zo daar ben ik weer. Het heeft even geduurd voordat mama weer even wat tijd had om mijn levenservaringen weer bij te werken op deze site. We hebben het ook best druk gehad het afgelopen half jaar, vandaar dat mama nu even in het kort gaat schrijven wat ik in een half jaar gedaan heb. Dat is eigenlijk best moeilijk want er valt iedere dag wel iets over mij te schrijven.

De carnaval ben ik goed doorgekomen. Helaas hadden we ditmaal niet de eerste prijs gewonnen tijdens de optocht, maar het was toch heel leuk om weer mee te doen.
10 april was Indy jarig. We hebben gepicknicked bij de eendjes, alleen er waren niet zoveel eendjes ditmaal. Dat was wel erg jammer. Dit jaar hadden we speciaal voor Indy een kinderfeestje gehouden. We mochten zelf koekjes bakken en natuurlijk ook opeten. En we hebben weer ballonnen opgelaten. Ze vlogen heel hoog in de lucht, dus ik denk dat Indy ze wel weer gezien heeft.

In april hadden we een paar dagen vrij van school. Toen zijn we naar de Efteling geweest met mijn vrienden Luc en Sven. Dat was heel gaaf. Ik mocht al in best wel veel dingen, maar vooral de Bobsleebaan die vond ik pas echt cool. Wel flauw dat ik nog niet in de Vliegende Hollander mocht, dat had ik best gedurfd.


In de meivakantie had papa een verrassing voor ons. Hij had een vakantie geregeld naar Tenerife. Samen met vrienden van ons zijn we een weekje op vakantie geweest. Daar was ik ook wel erg aan toe. Want naar school gaan, is toch best vermoeiend. Ik vond het wel een hele leuke vakantie. Lekker veel zwemmen, mooi weer, maar vooral lekker spelen met Bram, Cas, Floor en Valerie.

We zijn nog een paar keer een weekendje weggeweest. En ik moet zeggen dat bevalt me goed. We zijn met pinksteren een weekend met 30 vrienden naar de Ardennen geweest. Dat was wel afzien hoor. Dat mag je eigenlijk ook geen vakantie noemen. De eerste avond mochten we heel lang opblijven, maar toen wisten we nog niet wat ons de volgende ochtend te wachten stond. Na het ontbijt gingen we heel erg ver lopen, en dan niet gewoon over een weg. Nee, ook nog berg op en af. Dat was wel 9 km. lopen. Gelukkig had ik een paar sterke vrienden bij (ome Josje en Marco) die mij ook wel zielig vonden, en die mij regelmatig wilden dragen. Dan mocht ik op hun schouders zitten en had ik ook een goed overzicht waar zij moesten lopen en kon ik af en toe wat aanwijzingen geven.
Maar al met al was het wel erg gezellig. We waren met heel veel kinderen, en we mochten ook allemaal spelletjes doen.


Het weekend van 2 juni (sterfdag van Indy) zijn we alweer weggeweest. Ditmaal een weekend naar een boerderij vlakbij Tiel. Dit was echt supergaaf. Valerie en ik mochten in een kastje in een tent slapen. Op de boerderij waren heel veel koeien. We mochten samen met de boer broodjes bakken. En we konden kijken hoe de melk uit de koe komt. Er was ook een hele grote hooischuur waar wij mochten spelen, en er waren allemaal fietjes en autootjes waar we mee mochten spelen.
We waren met een bootje over een rivier gevaren en mochten daarna weer bellen blazen omdat Indy dat zo leuk vond altijd. Het is alweer 4 jaar geleden dat ze dood is gegaan. Ik heb heel veel bellen omhoog laten gaan, speciaal voor Indy.


Juni was de laatste maand dat we naar school moesten voordat de zomervakantie begon. Ik heb al veel vrienden op school en ben ook al een paar keer bij een vriendje naar een feestje geweest. Dat is wel cool, nu kan ik tegen Valerie zeggen dat ik ook vrienden heb. Wel jammer dat mijn vriendjes allemaal al in groep 1 zitten. Na de zomervakantie gaan zij allemaal naar een andere klas en zit ik pas in groep 1.
De eerste week van de zomervakantie mocht ik meedoen met bouwdorp. Dat was voor mij de eerste keer. Eindelijk mocht ik nu ook eens een hutje gaan timmeren. Wel jammer dat het 3 dagen geregend heeft tijdens het timmeren. We moesten veel in de grote tent zitten, omdat we anders zo nat werden. Maar ik heb toch getimmerd, en nog wel zonder op mijn vingers te slaan.

Na het bouwdorp heb ik nog meegedaan met de Mini Kennedymars. Ook dat was de eerste keer dat ik daar aan meedeed. Vorig jaar wilde ik wel meedoen, maar toen ben ik niet verder gekomen dan de start omdat ik in mijn broek geplast had. Dus dit jaar moest ik extra goed mijn best doen. 8 km. lopen samen met opa en oma Heusden. Ik had natuurlijk al goed getraind tijdens het weekend in de Ardennen. Nu moest ik het wel alleen doen, omdat ik ome Josje en Marco niet bij me had om mij te dragen. Maar ik had het gehaald. Goed van mij, he?


Tijdens de zomervakantie zijn we weer met Brenda en Tessa op vakantie geweest naar Egypte. Daar was het heel lekker warm. Ik heb dan ook veel in het zwembad gelegen. Even dacht ik dat ik al kon zwemmen zonder zwembandjes, maar dat lukte toch nog niet zo goed. Papa en mama moesten mij dan toch nog even goed vasthouden. Samen met mama heb ik op een kameel gezeten. Dat was eng, joh. Papa zat op een meisjeskameel, want die had een heel leuk staartje boven op zijn hoofd.


Na de zomervakantie begon het normale leven weer voor mij. Eindelijk zit ik in groep 1. Ik voel me nu wel heel groot in mijn klas. En wat een geluk heb ik, er zitten allemaal meisjes in mijn klas. Ik zit maar met 4 jongetjes in mijn klas en de rest allemaal meisjes. Stoer he. Voor mama was dat wel even wennen, want nu spreek ik regelmatig met meisjes af na school om bij ons te komen spelen. Maar die willen niet altijd samen met mij met de Playmobil spelen en spelen dan liever met Valerie en haar Barbies.

Ik heb inmiddels ook weer het nodige bijgeleerd. En het belangrijkste is wel, fietsen zonder zeilwieltjes (oftewel zijwieltjes). Nu ik kan fietsen, heb ik ook een grotere fiets gekregen. Een supergave snelle fiets. Ik wilde er eigenlijk ook nog een "harde hoed" (helmpje) bij, maar die kreeg ik niet.
Sinds een maand zit ik op zwemles. Ook daar heb ik al heel veel geleerd. Duiken, op de buik zwemmen, op de rug zwemmen en drijven. Ik durf alleen nog niet in het water te springen en ga alleen vanuit het trapje in het water. Mama vind mij een watje omdat ik dat niet durf, maar daar geef ik toch niets om.


Mijn nieuwe hobby is koken. Maar dan vooral pannenkoeken bakken. Ik was naar de film Ratatouille geweest en daarna had ik van mama een kookschort en muts gekregen. Maar die kreeg ik alleen als ik mama mee hielp met pannenkoeken bakken. Dat is leuk om te doen zeg. Ik wordt vast een hele goede kok.

Ook zit ik op fysiotherapie om te leren mijn pen vast te houden. Ik kan nog niet goed een pen vasthouden en daarom lukt het kleuren en tekenen niet goed. Dat is wel saai hoor, die therapie. Vooral als ik een boom of een huis moet tekenen. Daar heb ik al helemaal geen zin in, dus dan doe ik dat ook niet, en teken ik gewoon een mannetje dat ik wel kan tekenen. Maar ja, mama zegt dat als ik niet goed mijn best doe, ik nog heel lang naar die therapie moet. En daar heb ik ook geen zin in, dus ik ga toch maar beter mijn best doen. Thuis oefen ik vaak samen met Valerie en dat gaat heel goed.

Dus zoals jullie lezen, alles gaat goed met mij.

Klik hier om de gebeurtenissen in 2003 te lezen

Klik hier om de gebeurtenissen in 2004 te lezen

Klik hier om de gebeurtenissen in 2005 te lezen