Januari 2007
Hoera een nieuw jaar! En weer een jaartje ouder. 4 januari ben ik al 8 jaar geworden. Dit hebben we die dag niet meer gevierd omdat ik dat al samen met Levy op zijn verjaardag heb gedaan. Maar ik had nog wel een klein kadootje van Helma gekregen. Dan was ik toch nog een beetje jarig. Gelukkig mocht ik na de kerstvakantie mijn verjaardag ook nog op school, bij het dansen en bij de muziekles nog vieren. Binnenkort heb ik mijn kinderfeestje. Dat ga ik samen met mijn vriendinnetje Sabien vieren.

Papa en mama zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor de carnaval. Wij mogen weer meedoen met de optocht. Dat vind ik kei gaaf. Ik weet al wat voor kleren ik dan aan moet, maar dat mag ik nog niet vertellen. Dat is een groot geheim.

24 januari heb ik een nieuw neefje gekregen. Ome Andre en tante Melissa hebben een baby gekregen. Het is zo'n schatje. Ik was meteen verliefd toen ik hem zag. Gelukkig mocht ik hem heel lang vasthouden. Hij is zo lief. Ik zou ook nog best een zusje willen, maar Levy wil nog wel een broertje. Toen we dat tegen papa en mama zeiden, moesten die heel erg lachen. Ik snap niet waarom, wij bedoelden dat serieus. Mama en papa zeiden dat over 4 jaar ik wel op Tristan (zo heet mijn nieuwe neefje) mag passen als ome Andre en tante Melissa een keertje weg moeten. Dat duurt nog zo lang.


Februari t/m september
Het is alweer enige tijd geleden dat mama mijn verhaal op de site van Indy bijgewerkt heeft. Toch wil ik graag dat mijn belevenissen wel verteld worden. Dus hier volgen nog even de hoogtepunten van het afgelopen half jaar in vogelvlucht van wat ik allemaal beleefd heb.

In februari is het carnaval geweest. Wij hadden wederom meegedaan met de optocht. Deze keer hadden we niet de eerste prijs, maar het was wel erg leuk om weer mee te doen. Behalve aan de optocht hadden we ook nog meegedaan met het rondje Someren. Toen mocht ik een heel leuk bling bling jurkje aan. Hiermee hadden we wel de 1e prijs gehaald.

Maart
Dansshows met Djezz. Ik heb 3x opgetreden tijdens de dansshow van mijn dansgroep. 2 jaar geleden heeft papa hieraan meegedaan en ditmaal heeft mama meegedaan. Zij deed samen met andere mama's een optreden met allemaal trommels.

April
10 april was de verjaardag van Indy. Tussen de middag zijn we gaan picknicken bij de eendjes. Alleen dit jaar waren er niet zoveel eendjes. Dat was wel erg jammer. Na school hadden we een kinderfeestje georganiseerd voor Indy. We mochten koekjes bakken, frietjes eten en natuurlijk weer ballonnen oplaten. Ze gingen weer erg hoog en ik hoop dat Indy ze allemaal heeft gezien.
Ik ben een middag gaan paardrijden. Dat had ik kado gekregen van opa en oma Heusden. Dat was heel gaaf. Ik mocht eerst het paardje borstelen en daarna mocht ik er op rijden. Dat was echt een lief paard. Hij heette Spirit. Ik zou eigenlijk maar een uurtje paardrijles krijgen, maar uiteindelijk ben ik de hele middag mogen blijven. Dat was echt cool.
In april heb ik ook nog proeflessen via mijn muziekschool gevolgd. Om te kijken of je een muziekinstrument leuk vind, mocht ik een paar proeflessen volgen. Ik heb een paar lessen gitaar en dwarsfluit gehad. Gitaar was wel erg moeilijk. Dwarsfluit vond ik wel leuk. Mama heeft zelf een dwarsfluit omdat zij dat vroeger ook gespeeld heeft. Maar ik weet nog niet of ik dat wel leuk vind om te leren. Dan moet je zoveel oefenen en daar heb ik eigenlijk niet zoveel zin in.

Mei
in de meivakantie had papa een verrassing voor ons. Hij had een vakantie naar Tenerife geboekt samen met vrienden van ons. Dat was echt een verrassing. Ik vond het heel leuk om samen met Floor op vakantie te gaan. We hebben heel veel samen gezwommen en gespeeld. Ik vond het ook wel leuk dat het kleine broertje Gijs van Floor, Cas en Bram er ook bij was. Die is zo schattig.

Met pinksteren zijn we weer een weekend weggeweest. In totaal met 30 vrienden zijn we naar de Ardennen geweest. Dat was ook heel gezellig, want we waren met heel veel kinderen. We moesten wel heel erg ver lopen door de bergen. S'avonds mochten we lekker lang opblijven en mochten we gezellig samen spelletjes doen. We zijn ook nog gaan kanoen. Ik zat samen met papa in een kano en we gingen heel hard over de rivier heen. Bijna iedereen was heel erg nat geworden, maar bij papa en mij viel het wel mee.

Juni
Het weekend van 2 juni zijn we weer samen met Jos en Helma weggeweest. Dit is wel altijd heel speciaal omdat het de dag is waarop Indy is doodgegaan. We zijn deze dag met een bootje een rivier overgestoken waarna we aan de oever van de rivier bellen mochten blazen voor Indy. Ik heb wel heel veel bellen geblazen. Ook mochten we weer een roos in het water gooien voor Indy. Ik vind het wel fijn dat we dit doen voor Indy. Ik moet nog best vaak aan haar denken.
We zijn dit weekend naar het betere boerenbed geweest vlakbij Tiel. Hier wil ik nog wel eens een keertje naartoe. Dat was echt super. We sliepen in een grote tent. Levy en ik mochten in de kast slapen. Dat was erg gezellig, een bed in een kast. Er was geen stroom in de tent, dus toen het donker werd moesten we allemaal kaarsjes aansteken. Op de boerderij hadden ze heel veel koeien. De boer legde ons uit hoe de melk uit de koeien komt. Dat was erg interessant. Ik heb ook een kalfje geaaid dat s'nachts geboren was.
We gingen ook nog samen met de boer brood bakken in een hele grote stenen oven. En daarna mochten we de broodjes zelf opeten. Er was een hele grote hooischuur waar wij in mochten spelen.
Ik vond het wel een heel leuk weekend. Alleen jammer dat koeien zo stinken.

Eind juni: bijna vakantie. Daar was ik wel aan toe. Ik had een heel goed rapport en mag na de vakantie door naar groep 5. Dat is wel weer spannend. Een andere juf en weer andere kinderen.


Juli
Vakantie. De eerste week van de vakantie heb ik weer getimmerd bij bouwdorp. Deze keer was het alleen niet zo leuk. Maar dat kwam vooral om dat het 4 dagen regende. Telkens als het begon te regenen, moesten we ophouden met timmeren en gingen we in de grote tent wat doen. Dat was wel heel jammer. Maar we hadden toch een hele mooie hut getimmerd.
7 juli heb ik meegedaan met de Mini Kennedymars. 8 km. lopen. Dit was een makkie. We mochten het hele weekend bij opa en oma Heusden slapen omdat papa en mama mee moesten helpen tijdens Kennedymars.

We zijn in de vakantie 2 weken op vakantie geweest naar Egypte met Brenda en Tessa. Vorig jaar zijn we ook met hen op vakantie geweest. Het was weer heel gezellig. Wel een beetje warm daar, maar gelukkig hadden we een zwembad waar we lekker de hele dag in konden liggen. We zijn nog wel een keertje met een kameel gaan rijden. Ik mocht helemaal alleen op een kameel zitten. Wel spannend hoor.
Ik heb ook nog een proefduik in het zwembad gedaan. Dat ging heel goed. Ik ben alleen nog niet oud genoeg om mijn duikbrevet te halen, maar dat geeft eigenlijk ook niets. In het zwembad vond ik het wel leuk, maar in de zee tussen al die vissen zwemmen dat vind ik toch maar niets. Ik wil nu wel mijn snorkeldiploma gaan halen na de vakantie.


Augustus
Deze maand begint de school weer. Ik heb er wel weer zin in. Groep 5. Weer lekker afspreken met vriendinnen. De dag voordat we weer naar school moesten, zijn we nog gaan barbequen bij mijn vriendinnetje Floor. Dat was leuk, maar ik lag wel een beetje laat in bed. Dus echt goed uitgerust was ik niet toen ik de volgende dag weer voor het eerst naar school moest. Maar het ging allemaal goed.

September
Deze maand gaan we lekker op kamp met school. 3 dagen met de hele klas weg. Het thema is ridders en jonkvrouwen. We hebben het er wel druk mee op school en ook buiten school. Want voor 1 van de avonden moeten we nog een optreden in elkaar zetten. Dus daar moeten we wel goed voor oefenen. Papa komt een paar halve dagen mee helpen met de spelletjes. Dat vind ik wel gezellig als hij komt.

Dus zoals jullie kunnen lezen, gaat alles prima met mij. Deze keer heeft mama mijn verhaal nog opgeschreven, maar aangezien ik nu ook kan lezen en schrijven is het misschien wel leuk als ik voortaan zelf mijn verhaaltje hier opschrijf. Dus wie weet.

Oktober t/m december
De laatse maanden van het jaar zijn voorbij gevlogen. Tijdens de herfstvakantie ben ik naar de pompoenendagen in Asten geweest en naar de film. We zijn een paar daagjes alleen met mama geweest omdat papa op reis ging voor zaken. Dat was wel gezellig.

Met Sinterklaas zijn we naar het Grote Sinterklaasfeest geweest in Ahoy Rotterdam. Dat was cool. Veel artiesten maar vooral erg veel zwarte Pieten. We zijn ook weer naar Sinterklaas bij de brandweer geweest.
Op pakjesavond gingen we met opa en oma Heusden eten bij een restaurant. Dat duurde wel erg lang, want ik was wel bang dat we te laat thuis zouden komen en Sinterklaas niet meer zou komen. Maar hij was gelukkig al geweest terwijl wij zaten te eten. We hadden weer heel veel kadootjes gekregen.

Tijdens de kerstvakantie zijn we deze keer thuis gebleven. Papa en Helma deden samen het kerstdiner maken. Onder kerstboom lagen ook nog allemaal kadootjes. Dat was wel weer heel gezellig.

28 december hebben papa, Levy en ik onze verjaardagen gevierd. Het was superdruk geweest met heel veel kinderen. Levy en ik hadden samen 1 taart. We mochten ieder zeggen wat we erop wilden hebben. Ik vind het wel leuk om samen met Levy en papa mijn verjaardag te vieren. Dan ben ik eigenlijk al een week eerder jarig.

Oud en nieuw mochten we wederom erg lang opblijven. We zijn bij mijn vriendinnetje Fabienne geweest met alle vrienden. We moesten eerst nog een hele wandeling gaan maken met onderweg op een paar plaatsen eten. En we moesten ook nog allemaal vragen beantwoorden en foto's herkennen onderweg. Om 12 uur hadden we nog vuurwerk afgestoken en we gingen pas om 3 uur naar huis. De volgende dag was ik wel heel erg moe. Maar het was wel een hele leuke avond.

Klik hier om de gebeurtenissen in 2003 te lezen Klik hier om de gebeurtenissen in 2004 te lezen Klik hier om de gebeurtenissen in 2005 te lezen