Samen met mijn zus Valerie
beschuit met muisjes smeren,
voor het geboortekaartje van Levy.

 

 

Hier ben ik dan. Ik ben geboren op 28 december 2002 in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Ik woog 2705 gr. Na een nachtje ter oberservatie in het ziekenhuis te hebben gelegen mocht ik met mama naar huis.


 

Mijn grote zusjes vonden het erg leuk om mij te vertroetelen en vooral Indy wilde mij altijd graag mijn flesje geven.


Deze foto is gemaakt 2 dagen na het herseninfarct van Indy. Ondanks dat ze zich zo ellendig en ziek voelde wilde ze toch graag dat ik bij haar kwam zitten.


Ook toen Indy in Groningen lag, was ze altijd blij als ik kwam. Zodra ze me zag begon ze al te lachen. Ik mocht wel langs haar komen liggen in haar bedje maar ik mocht haar niet aanraken, dat vond ze niet leuk.

Wat jammer dat ze me niet meer ziet opgroeien en dat ik nooit echt met haar heb kunnen spelen.

Indy, ik had je zo graag leren kennen. We zijn maar korte tijd bij elkaar geweest, maar vergeten zal ik je niet.

INDY JE BLIJFT VOOR ALTIJD MIJN GROTE ZUSJE.


Juli - augustus 2003
Ik ben inmiddels goed gegroeid. Eten is mijn grootste hobby en vooral het knoeien ermee vind ik ook leuk.
Op mijn buik draaien doe ik erg graag alleen kan ik nog niet terug op mijn rug draaien, dus heeft mama het erg druk de hele dag om mij weer om te draaien.
Ik ga graag mee op de fiets. Dat kan nu want ik kan al best wel goed zelf blijven zitten. Dus ga ik vaak samen met mama, papa en Valerie (op haar nieuwe grote fiets) een stukje fietsen.


De vakantie in het chaletje aan de Maas vond ik ook wel erg gezellig. Vooral in de boot vond ik het wel spannend en ik keek mijn ogen uit (papa en mama hadden echter gehoopt dat ik in de boot in slaap zou vallen, niet dus). Ook ik mocht iedere avond lang opblijven, en sliep dan ook s'morgens even uit.


september 2003
Ik ben lekker op vakantie geweest naar Turkije. Voor het eerst in een vliegtuig. Mama en papa waren erg zenuwachtig voor de vliegreis, vooral omdat ik nog geen 2 minuten op schoot kan blijven zitten. Dit viel echter wel mee. Ik heb zelfs geslapen in het vliegtuig en verder heb ik me prima vermaakt bij mama op schoot. Dus ik denk dat ik nog wel vaker mee op vakantie mag. Het was wel erg leuk geweest. Ik heb ook erg veel gezwommen en ben vaak kopje onder geweest. Op het strand vond papa het niet zo leuk met mij, want ik vond het zand wel erg leuk. Zodra ik op een handdoek zat, kroop ik er vanaf en stak mijn gezicht in het zand en probeerde het op te eten. Dus dit vond papa niet zo'n succes.


Vandaar dat we dan ook de meeste tijd aan het zwembad hebben gelegen. Ook tijdens het eten waren papa en mama niet zo blij met mij. Zodra zij gingen eten, begon ik erg hard te schreeuwen. Ik mag nog niet alles eten, al zou ik dat wel willen. Dus begon ik maar te schreeuwen. Papa, mama en Valerie aten dan snel zodat ze weer snel met mij uit het restaurant wegkonden. Verder vonden ze mij geloof ik wel lief, hoor.

Ik kan nog niet goed kruipen, maar met tijgeren kom ik ook goed vooruit. Het liefst zou ik al lopen, maar dat lukt nog niet zo best.


Mama is ook begonnen met sporten, en ik ook. Ik mag dan met haar mee, want er is kinderopvang (Marieke). Dit vind ik erg leuk. Dus misschien kan ik daar wel gaan leren lopen of kruipen (dat is toch ook sporten?).

Oktober 2003
Deze maand ben ik meteen goed begonnen. Opa Someren mocht met mij mee pannenkoeken gaan eten omdat hij 60 jaar is geworden. Ik vond het erg leuk zolang ik maar eten kreeg.

Tijdens de herfstvakantie ben ik ook met mama, Valerie, Angelique en Jessica naar Dippie Doe geweest. Dat is een leuke overdekte speeltuin en daar heb ik het erg naar mijn zin gehad in de knuffelhoek.

Ik kan inmiddels erg goed kruipen, dus nu kan mama niet meer rustig even gaan zitten, want dan moet ze toch weer achter mij aan. Ik heb ook eindelijk mijn eerste 2 tandjes, nog even en ik kan bijten. Een schone luier aandoen, valt ook niet mee bij mij. Want ik vind het erg leuk om te laten zien dat ik om kan draaien terwijl ik een schone luier aankrijg.


November 2003
Deze maand heb ik papa en mama 2 weken gemist terwijl ze op vakantie waren. Maar ik heb me goed vermaakt met opa en oma Heusden en zij ook wel met mij geloof ik. Net voordat papa en mama thuiskwamen heb ik nog een klein ongelukje gehad. Ik was aan het rijden in mijn loopwagentje en toen zag ik ineens een leuk kabeltje waar ik aan kon trekken. Hier zat echter ook een stekkerdoos aan die op mijn oog terecht kwam. Oma schrok wel even toen ik heel hard begon te huilen, maar toen ze een nat doekje op mijn oog hield, was het ook snel weer over. Mijn oog werd wel helemaal blauw. Toen papa en mama thuiskwamen van vakantie zagen ze mij met een blauw oog en vroegen zij zich af wat er gebeurd was. Achteraf viel het allemaal wel mee en na enkele dagen was het weer weg.


Het is bijna Sinterklaas en ik heb ook al mijn schoentje gezet. Ik vind eigenlijk aan al die kadootjes niets aan, ik speel liever met een plastic bakje of een lepeltje. Maar het is toch leuk om kadootjes te krijgen. En alles wat ik krijg vind Valerie geloof ik wel leuk.

Ik kan nu ook al zelf gaan staan aan tafel en in de box. Nu staat er ineens niets meer op de tafel in de huiskamer, omdat mama bang is dat ik alles van de tafel gooi (wel flauw hoor). Ik vind het ook leuk om hele verhalen te vertellen, alleen begrijpen papa en mama nog niet wat ik zeg.


December 2003
Eindelijk Sinterklaas. Ik heb erg mooie kadootjes gekregen, die Valerie al uitgebreid getest heeft. In het begin kreeg ik niet veel kans ermee te spelen, maar nu Valerie alles goedgekeurd heeft, mag ik er ook mee spelen.

Na Sinterklaas hebben mama, papa en Valerie de kerstboom gezet. Hier was ik natuurlijk erg blij mee. Aangezien ik helemaal verzot ben op planten en alles wat maar groen is, was deze kerstboom natuurlijk een hele uitdaging voor mij. Papa en mama hadden dit jaar een echte kerstboom gekocht in plaats van een nepboom. Nu weet ik ook waarom ze dat gedaan hebben. De naalden van een echte boom die prikken veel erger. Na een paar keer graaien in de boom, was ik wel genezen, en blijf er voortaan mooi vanaf (toch slim van papa en mama).

Maar goed, kerstmis betekent niet alleen een kerstboom, wij hebben ook een mooie dansende en zingende kerstman. Daar heb ik ook al gezellig mee zitten dansen en spelen. Maar voortaan moet ik dansen, want dat kan de kerstman al niet meer zelf (vreemd). De kerstman kan nog wel zelf zingen. Gelukkig maar, want dat kan ik namelijk nog niet.

Toen Valerie voor diploma A moest zwemmen, mocht ik ook mee gaan kijken. En mocht ik daarna dus ook mee naar mc Donalds. Dit was mijn eerste kennismaking met de franse frietjes van mc Donalds, en ik vond ze geweldig. Ik ben blij dat ik bijna 1 jaar ben, nu mag ik tenminste eindelijk eens iets lekkers eten. Jammer voor Valerie, want zij moet nu haar franse frietjes met mij delen.

Ik mocht niet mee naar het concert van K3 en moest samen met alle papa's thuisblijven. Dit vond ik eigenlijk ook niet zo erg, want ik heb wel heel erg met ze gelachen en zij geloof ik ook met mij. Ze vonden mij geloof ik wel supercool.


Klik hier om de gebeurtenissen in 2003 te lezen

Klik hier om de gebeurtenissen in 2004 te lezen

Klik hier om de gebeurtenissen in 2005 te lezen