Januari 2005
Hallo allemaal. De feestdagen zitten er weer op en ik ben alweer naar school geweest. Ik vond het maar niets dat ik zolang vakantie heb gehad. Maar ik moet ook wel zeggen dat ik wel heel veel leuke dingen heb gedaan in mijn vakantie. Ik ben zelfs weer 2 tanden verloren tijdens de vakantie. Nu zijn mijn 2 voortanden eruit en kan ik heel gemakkelijk duimen. Mijn mond hoeft niet helemaal open om mijn duim erin te doen, ik schuif hem nu gewoon door het gat waar mijn tanden hebben gezeten.

Op kerstavond heb ik gelogeerd bij mijn vriendinnetje Fabienne, omdat papa en mama bij haar ouders op bezoek gingen. Op 1e kerstdag heb ik heerlijk genoten van het kerstdiner dat mama en ome Jos klaargemaakt hadden. Het lekkerste vond ik toch wel het kerstboomijsje dat mama in de winkel gekocht had.

28 december was Levy jarig. Omdat papa 3 januari en ikzelf 4 januari jarig ben, hebben we onze verjaardagen maar samen gevierd op 28 december. Dat vond ik natuurlijk helemaal niet erg, want dat betekende ook dat ik mijn kadootjes een week eerder kreeg. Het was wel een kei gaaf feestje want ik mocht heel lang op blijven. Nu ben ik al 6 jaar.
Op oudjaarsdag zijn we naar Toverland geweest. Hier was het helemaal niet druk en ik kon overal wel een paar keer achter elkaar in blijven zitten. Dat was super. Ik ben wel s'avonds nog even naar bed gegaan voordat het 12 uur was, want ik wilde wel heel graag het vuurwerk om 12 uur zien. Samen met onze vrienden hebben we sterretjes in de lucht gehouden en daarna ben ik nog heel lang opgebleven met mijn vriendinnetjes. Ik ging pas om 2.30uur naar bed en dat vond ik eigenlijk nog een beetje te vroeg.


8 januari heb ik mijn kinderfeestje gehouden. Er was een mevrouw bij ons gekomen, die Tikka heet, en zij heeft vanalles met mij en mijn vriendinnen gedaan. Ik wilde graag een K3 feestje. We mochten ons allemaal verkleden en Tikka had ons erg mooi geschminkt. Ook hadden we nog een mooi fotolijstje gemaakt en allemaal spelletjes gedaan. Toen Tikka weg was, hebben we nog samen frietjes gegeten en toen was het feestje alweer voorbij. Nu moet ik weer een jaartje wachten voordat ik weer een feestje mag geven. Wel jammer. Nu ik weer naar school ga, moest ik wel nog even mijn verjaardag op school vieren en bij Streetdance en Jong Nederland. Dus eigenlijk ben ik dit jaar wel heel vaak jarig geweest.

Februari
Deze maand was het carnaval. Tijdens de carnaval zijn wij gaan skien, maar voordat we vertrokken heb ik nog carnaval gevierd op school. Eigenlijk had ik ook nog carnaval bij Jong Nederland, maar toen was ik ziek. Maar gelukkig was ik wel weer beter toen we op vakantie gingen. Het skien was vet gaaf. Ik had 3 keer meegedaan met een skiklasje en toen vond ik het wel genoeg. Ik wilde samen met papa met de lift mee de berg omhoog. Dat was pas cool. Ik ging al meteen heel hard naar beneden. Ik ga zelfs al sneller naar beneden dan mama. Dit wil ik wel vaker gaan doen. Ook ben ik heel vaak met de slee naar beneden gegaan, dat ging pas echt hard. En s'avonds gingen we nog naar het speelland in het hotel. Daar hadden ze een kei groot luchtkasteel en daar heb ik me prima vermaakt.

Tijdens de carnavalsvakantie zijn mijn vriendinnetjes Brenda en Tessa nog komen logeren en zijn we samen naar de bioscoop geweest.

Op school gaat het goed. Ik kan al steeds meer letters schrijven en ik kan ook al een beetje lezen. Maar ik zit pas in groep 2 dus eigenlijk hoef ik dit nog allemaal niet te kennen. Nu kan ik wel Levy al een beetje voorlezen, die snapt toch nog niet of dat echt in het boek staat geschreven of dat ik het een beetje verzin.


Maart
Deze maand staat in het teken van logeren. Ik ben al bij mijn vriendinnetje gaan logeren. Papa en mama gingen daar op bezoek en ik mocht lekker blijven slapen. We gingen heel laat slapen en waren s'morgens al weer heel vroeg wakker.
Ik mag ook in de blokhut bij Jong Nederland gaan logeren. 1 nachtje. Dan moeten we zelf een slaapzak en een luchtbed meebrengen en dan blijven we met de hele groep in de blokhut slapen. Wel spannend hoor.

Het weekend met Jong Nederland was super. Ik vond het wel een beetje eng toen papa en mama weggingen en ik alleen achterbleef, maar gelukkig was mijn vriendinnetje Fabienne er ook. We hadden erg weinig geslapen, want we sliepen met z'n allen bij elkaar, dus dan kun je wel raden hoe gezellig het was. Toen ik thuis kwam, ben ik op de bank gaan liggen en ben meteen in slaap gevallen.

April
Op 10 april was Indy jarig. Ik had het er wel druk mee. De Teletubbie op de kast in de kamer en mijn eigen Teletubbie op mijn kamer had ik mooi versierd en er een mooie kroon voor gemaakt. Ik weet voortaan ook precies wanneer Indy bijna jarig is. Vorig jaar hebben wij van oma en opa Heusden een speciaal "Indy boompje" gekregen. Aan dit boompje komen hele mooie roze bloemetjes, en die komen precies aan het boompje rond de verjaardag van Indy. Dus dan weet ik ieder jaar wanneer Indy bijna jarig is, zodra er roze bloemetjes aan het "Indy boompje" groeien.

Op de verjaardag van Indy zijn wij eerst weer naar de eendjes geweest. Brood geven net zoals Indy deed toen ze nog in het ziekenhuis lag. s'Middags is er nog heel veel bezoek geweest en het was net alsof we echt feest hadden. We hadden ook nog allemaal ballonnen omhoog gelaten met kaartjes eraan. De ballonnen gingen erg hoog, totdat ik ze niet meer kon zien, toen waren ze al bij Indy. Toen ik s'avonds in bed lag, heb ik nog even met tante Helma gepraat over Indy. Als ik door mijn raam keek, kon ik heel goed de ster van Indy zien en volgens mij heb ik ook nog net een klein stukje van het touwtje van mijn ballon gezien.

Deze maand hebben we een huisdier gekregen. We hebben een konijntje gekregen. Het is een superlief konijntje met erg veel en lang haar. Ik ga er erg goed voor zorgen en probeer hem iedere dag eten te geven. Hij mag ook gewoon op het gras lopen. Ik kon niet zo kiezen welke naam ik hem zou geven, dus nu heet hij snuffie met de voornaam en Nijntje met de achternaam.

 

30 april was het Koninginnedag. Ik was erg druk met het versieren van mijn fiets, want ik ging meedoen met de oranje optocht. Dit was leuk en vooral op het einde want toen kregen we allemaal een zak snoep. En dat vind ik natuurlijk wel lekker. Ik heb ook nog op een pony gereden en van de 3 pony's was de mijne het snelste en toen kreeg ik een prijs. Het was een heel lieve pony.

Mei
Deze maand heb ik het druk. Het begint al met 2 weken vakantie. Ik mag gaan logeren bij mijn vriendinnetjes Brenda en Tessa, en als het goed is, krijg ik deze vakantie ook mijn nieuwe slaapkamer. Dat is gaaf. Mama heeft heel veel roze dingetjes voor op mijn nieuwe kamer, want het liefst wil ik een helemaal roze kamer. Het is ook bijna moederdag en daar heb ik het ook maar druk mee. Wat knutselen en dan wil mama natuurlijk ook nog ontbijt op bed.
Deze maand moet ik nog veel oefenen voor het optreden van mijn Streetdance groep. Op 27 en 29 mei heb ik 3 voorstellingen in een grote zaal in Someren. Papa doet hier ook in mee, dus dat wordt lachen. Wel stoer hoor, om samen met papa op te treden in een dansshow (haha).

De optredens in de Ruchte in Someren waren erg goed gegaan. Ik vond het heel leuk om te doen. Ook dat papa optrad in de show vond ik wel erg stoer. Er waren heel veel mensen komen kijken. Bij de laatste show mochten alle kinderen van wie de papa meedeed na hun optreden het podium opkomen en naar hun papa gaan. Het was een heel gezellig weekend en ik mocht erg lang opblijven.

Juni
1 t/m 5 juni zijn we even op vakantie geweest. 2 juni is de sterfdag van Indy en papa en mama wilden graag samen met ons en ome Jos en tante Helma er even tussenuit. We zijn naar Menorca geweest en daar hadden we een supergaaf huisje met een eigen zwembad. Het water was wel koud maar als we een eigen zwembad hebben, dan moeten we ook zwemmen. Het was wel heel gezellig geweest. Er zaten heel veel vlinders op het eiland en 1 keer kwam er een hele mooie grote vlinder bij mama op het glas zitten. Die bleef er heel lang zitten.

Op 2 juni was het alweer 2 jaar geleden dat Indy dood is gegaan. Ik moet er nog heel veel aan denken en weet nog veel te vertellen uit die tijd. Samen zijn we op deze dag naar de zee gegaan. Levy en ik hadden allebei een bellenblaas gekregen en hebben allemaal bellen naar Indy geblazen en de hele tijd hebben we lopen roepen dat Indy de bellen kapot mocht maken. Daarna heb ik nog een roos in de zee gegooid zodat Indy die eruit kon halen en om te laten weten dat ik mijn zusje erg mis.

Het is al bijna zomervakantie. Op school hebben we al een buitendag gehad als afsluiting van het schooljaar. Dit was erg leuk. Het thema was sprookjes en we hebben de hele dag allemaal spelletjes gedaan.

Over een paar weken, 2 juli, is het weer Kennedymars in Someren. Ik moet me dan ook al gaan voorbereiden op de minimars, een tocht van 8 km. lopen door Someren. Dit jaar moet ik wel een beetje doorlopen want daarna mag ik waarschijnlijk nog optreden met ons dansgroepje.

Het is wel fijn dat het nu zo'n mooi weer is. Ik ga regelmatig zwemmen bij oma Heusden en ik ben ook al een keertje met mijn vriendinnetje naar de Diepsteckel geweest. Dat vond ik wel erg gaaf en daar wil ik wel vaker naartoe.

 

Juli/augustus
De minimars op 2 juli heb ik helemaal uitgelopen. Het optreden van mijn dansgroepje is niet doorgegaan, maar ik heb wel nog met mijn dansgroep opgetreden met de midzomeravond in Someren. Hier heeft papa ook weer opgetreden met de papa's.

De 1e week van de vakantie was het weer bouwdorp. Hier heb ik weer samen met mijn vriendinnen aan meegedaan. Het was heel mooi weer en we hebben 3 dagen flink gebouwd aan onze hut. Het thema was dit jaar "Egypte". Bouwdorp is kei gaaf en ik verheug me er ieder jaar op.

Wij gingen deze zomervakantie eigenlijk niet op vakantie, maar op het laatste moment zijn we toch nog een week weggeweest. Dat was super, want we zijn namelijk met mijn goede vriendin Sabine en haar familie op vakantie geweest naar Zuid Frankrijk. Daar hadden we een supergroot huis met een supergroot zwembad. Het was wel erg ver rijden, maar toen we eenmaal daar waren, was ik dat alweer snel vergeten.


Dit was echt een heel gezellige vakantie, we mochten iedere avond heel lang opblijven en ik sliep bij Sabine en haar zus Veerle op de kamer, dus als we naar bed moesten, was het ook nog 1 groot feest. Het was wel jammer dat wij na een week weer naar huis moesten, want Sabine die bleef nog een week langer. Ik heb haar wel erg gemist toen wij weer onderweg naar huis waren. Maar ik ben in ieder geval toch op vakantie geweest.


Ik ben in de vakantie ook nog een keertje met papa naar de film geweest. Lekker samen een bak popcorn leegeten en genieten van de film. Dat was wel gezellig. En wij zijn nog samen met opa en oma Heusden naar de papegaaien dierentuin in Oerle geweest. Daar zaten heel veel papegaaien, er waren er die konden praten en sommige mocht je ook nootjes te eten geven.

Het laatste weekend van de vakantie zijn we nog met de brandweer (hier zit papa bij) naar Kalkar in Duitsland geweest. Dit is een heel leuk pretpark en ik heb wel 6 keer in de wildwaterbaan gezeten. Fabienne en ik waren kletsnat. We mochten de hele dag zoveel friet en ijsjes eten als we wilden. Dat is pas vet cool.

De vakantie is wel snel voorbij gegaan. Maar ik had wel erg veel zin om weer naar school te gaan. Ik zit nu in groep 3 en vind het erg leuk dat ik nu ga leren lezen en schrijven. Iedere week moet ik een keertje naar de logopedie omdat ik een beetje slis. Doordat ik naar de logopedie moet, heb ik nu wel het duimen afgeleerd. De logopediste vond het beter als ik niet meer deed duimen, en dus ben ik daar maar mee gestopt. Als kadootje kreeg ik van haar wel 13 stickertjes en een mooie kaart.

Nu zit ik dus weer op school. Bij dezelfde juffen maar wel met andere klasgenootjes. Binnenkort gaan we met de hele school op kamp. Daar heb ik wel zin in.

september/oktober
Ik ben aan het leren lezen en schrijven. Dat is echt cool. Ik kan al heel veel woordjes schrijven en ook al een beetje lezen. Het is zo leuk op school.

Eind september zijn we met de hele school op kamp geweest. We moesten een luchtbed en een slaapzak meenemen want we bleven 1 nachtjes slapen. Het thema was Circus en er was een echte goochelaar geweest die ons leerde toveren. Het was zo leuk. Ik heb alleen niet zo goed kunnen slapen want we sliepen met z'n allen in 1 zaal. Toen ik de volgende dag thuiskwam, was ik zo moe, dat ik op de bank ben gaan liggen en de rest van de middag geslapen heb. Maar het was wel een superkamp.


 2 dagen na het schoolkamp, zijn wij met opa en oma Heusden en ome Andre en tante Melissa naar de Efteling geweest. We bleven slapen in het Efteling hotel. Ook dat was erg leuk. Daar kwam Pardoes nog op bezoek en tijdens het eten kwam Doornroosje nog een liedje zingen bij ons aan tafel. We zijn ook nog een hele dag in de Efteling geweest. Gelukkig mocht ik overal in, zelfs in de Python.

1 oktober hadden we groot feest van opa Someren. Het was feest omdat opa gaat stoppen met werken en toevallig was hij ook nog jarig op die dag. Ik ben samen met mama naar de kapper geweest om mijn haren mooi te laten maken. Ik mocht ook naar het feest toe en dus heel lang opblijven. Samen met Levy en mijn neefje Jan en nichtje Emma hebben wij heel veel gedanst op de dansvloer.

 

In de herfstvakantie heb ik het een beetje rustig aan gedaan. Mijn vriendinnetje Sabien ging op vakantie en daar was ik erg verdrietig van. Ik was ook nog erg verkouden en heb lekker een hele dag in bed gelegen. Aangezien ik al een beetje kan lezen, heb ik lekker liggen lezen. Jammer voor mama, want zij wilde vanalles gaan doen. Maar we zijn nog een dagje naar de dierentuin geweest en een dagje naar de stad met de trein.

November/december
12 november is papa prins Carnaval geworden. Levy en ik wisten hier niets van. Wij werden s'avonds wakker van allemaal mensen die bij ons het huis kwamen versieren en daarna kwamen er mensen om soep en broodjes klaar te maken. Dat was wel leuk, ik was tot midden in de nacht opgebleven. Er kwamen zoveel mensen bij ons op bezoek s'nachts. En dat allemaal omdat papa prins is. Ik vond het niet leuk dat iedereen mij prinsesje noemde, dat ben ik toch helemaal niet. Toen wist ik nog niet zo goed wat er allemaal gebeurde. Maar na een week snapte ik het wel en vond ik het steeds leuker dat papa nu een heel jaar prins is en ik dus eigenlijk een prinsesje.

Verder heb ik het druk gehad met Sinterklaas en Kerst. Sinterklaas had goed onthouden wat ik graag wilde hebben, want dat had ik ook gekregen. Een Winx pop met oplichtende vleugeltjes, die is echter super mooi. Dat was het mooiste kadootje dat ik gekregen had.

Met Kerstmis zijn we op vakantie geweest naar Disney Parijs. Samen met Jos en Helma en de auto van opa zijn we daar helemaal naartoe gereden. Dat was ver. Maar het was wel erg leuk. Het leukste vond ik de achtbanen. Als ze maar hard gaan, dan vind ik het leuk. Ik was in een achtbaan geweest waar mama niet in durfde, dus ben ik er maar 2x met papa in geweest. Die was echt vet.
Het was overal kerstmis in Disney en de parades waren ook helemaal in Kerstsfeer. Dat was mooi.

Op 28 december was Levy jarig, en op deze dag hebben we ook meteen mijn verjaardag gevierd. Dat is leuk want dan ben ik veel vaker jarig dan Levy. Mama had een hele mooie taart laten maken met een foto van mij en Levy erop. We hadden heel veel kadootjes gekregen. Van papa en mama heb ik een supergave omaatjes fiets gekregen. Nu heb ik al een hele grote fiets.

29 en 30 december heb ik op moeten treden in de kerstshow van mijn dansschool. Dat was heel moeilijk, want we hadden niet zo veel geoefend en het was een moeilijk dansje. Maar het ging allemaal goed.

31 december zijn we nog naar Toverland geweest met Marco en Nancy en papa en mama. Dat was leuk. Het was helemaal niet druk en we konden overal meteen in. Marco had voor mij nog een Toos Toverhoed gewonnen, en die wilde ik nog wel zo graag. Dat was wel erg lief van hem.
S'avonds zijn we naar onze vrienden geweest om daar oud en nieuw te vieren. Daar hadden ze een springkussen en daar hebben we ons heerlijk op uitgeleefd.

Het was een erg drukke en vermoeiende week, maar een goede afsluiting van het jaar.

TOT VOLGEND JAAR ALLEMAAL!!

Klik hier om de gebeurtenissen in 2003 te lezen Klik hier om de gebeurtenissen in 2004 te lezen Klik hier om de gebeurtenissen in 2005 te lezen