Januari 2006
Oud en nieuw was erg leuk geweest. Ik heb om 12 uur nog een sterretje vastgehouden voor Indy, want vergeten doe ik haar niet. Met mijn vriendinnetjes Fabienne en Sabien praat ik nog regelmatig over haar en kijken we samen naar foto's op deze site.

Op 3 januari heb ik mijn kinderfeestje gevierd. We zijn met z'n allen gaan zwemmen en daarna hebben we lekker kliederfrieten gegeten. Dat was super. Mama had een plastic tafelkleedje op tafel gelegd en daar gooide ze alle frietjes en de mayonaise op. Dat was een mooie kliederpartij.

 


Ik heb in de vakantie ook nog bij mijn vriendinnetje Maud en Sabien gelogeerd. Logeren doe ik erg graag maar nog niet vaak genoeg, vind ik. Ik moest bij Sabien gaan logeren omdat ik samen met Sabien een dansje moest oefenen voor prins papa. Dat was een geheimpje dus mocht ik bij Sabien gaan slapen zodat papa en mama niets in de gaten zouden hebben. Op de prinsenreceptie hebben we met allemaal kinderen een dansje gedaan op het liedje waar papa ook ooit mee heeft opgetreden. Dat was erg spannend. Vooral omdat ik een week niets heb mogen zeggen tegen papa en mama hierover. Het was heel goed gegaan.

Nu moet ik weer naar school en gaat het serieuze werk weer beginnen. Nog een paar letters en dan kan ik het hele alfabet al schrijven en lezen. Ook het lezen gaat steeds beter en sneller.

Februari
Het waren drukke maand-en. Alles stond thuis in het teken van het carnaval. Ik vond het steeds leuker dat papa prins was. Papa en mama moesten wel heel vaak weg, maar dat vond ik niet zo erg. Want dan kwam er altijd iemand oppassen en dat mochten Levy en ik weer lekker lang opblijven. Ook de mama van Sabien is een keertje komen oppassen en toen mocht Sabien bij mij blijven slapen. Dat was erg gezellig.

Ik had ook veel geheimpjes voor papa en mama. De kinderen van mijn dansschool deden mee met de optocht en dat mocht ik niet tegen papa en mama vertellen. Op school gingen wij een liedje zingen voor papa als hij als prins op school kwam. Dat mocht ik ook niet vertellen. En in de week voor de carnaval mocht ik samen met mama en Levy naar de carnavalswagen van de vrienden gaan kijken, maar daar mocht ik niets van tegen papa zeggen. Dus ik had wel veel geheimen, maar ik heb er echt niets van verteld. Ik vond het eigenlijk wel grappig dat ik niets mocht vertellen. Papa is altijd erg nieuwsgierig en ik zei toch niets.

De vrijdag voor carnaval heeft papa als prins een bezoek gebracht aan mijn school. Dat was gaaf, mijn papa. Samen met mijn hele klas hebben we een liedje gezongen voor prins papa en daarna heeft de hele school nog een medaille van papa gekregen. Tijdens de carnaval ben ik bijna overal mee naartoe geweest. Met mijn mooie prinsessenjurk, heksenjurk of sliertjespak ging ik overal mee naartoe.


De carnavalsvereniging heeft Levy en mij ook nog in het zonnetje gezet (dat moesten ze van de vrienden) en toen kregen wij allemaal kadootjes en een snoeptaart. Ik heb ook meegedaan met de optocht. Dat was leuk. Ik had van mama een grote zak met snoepjes gekregen die ik mocht strooien. Maar daar heb ik er zelf ook stiekem een paar van genomen. Het was een hele leuke carnaval en ik vond het erg jammer dat hij weer voorbij was.

Na de carnaval hadden papa en mama nog een verrassing voor Levy en mij. We zijn samen met mijn nieuwe vrienden (Cas, Bram en Floor) naar plopsaland in Hasselt geweest. Dat was supercool. We zijn overal in geweest en het was erg gezellig.

Maart/april
Ik heb veel gedaan de afgelopen maanden. Er is een circus geweest in het dorp. Dat was een heel mooi circus. Er zaten heel veel dieren in en een meneer die iets met vuur deed.
Ik ben naar een apres-ski feestje geweest (met papa, mama en Levy). Daar waren veel vriendinnetjes van mij en dat was een heel gezellig feestje. Ik ben daarna bij Sabien blijven slapen.

Met Jong Nederland ben ik een weekend weggeweest. Op vrijdagavond werden we verwacht in de blokhut met onze spullen. We hadden van tevoren een vliegticket gekregen en bij aankomst in de blokhut moesten we inchecken en onze spullen op een soort lopende band zetten. Het was net alsof we echt met het vliegtuig op vakantie gingen. Zondagmiddag zijn papa en mama mij weer komen halen. Het was wel een erg vermoeiend weekend, want slapen gaat niet zo goed als we met 24 kinderen op een zaal liggen. Maar het was wel erg gezellig.

8 april hadden we familiedag met de familie van mama. Er was een Djembe workshop voor iedereen.
Maar daar heb ik niet aan meegedaan. Ik heb fijn zitten kleuren met Maartje.

Wel jammer dat het zo'n herrie was met al die trommels, zo konden Maartje en ik niet rustig zitten werken. Na de workshop zijn we gaan eten in een Marokkaans restaurant. Na het eten kwam er een mevrouw buikdansen. Die kon wel mooi dansen. Het was een hele leuke dag en natuurlijk laat naar bed.

10 april werd Indy 5 jaar. Ik vond het wel een rare dag. Een week eerder had ik het al een beetje moeilijk met de dood van Indy. Op school hadden we het over dood gehad en toen moest ik weer veel aan Indy denken en heb ik moeten huilen. In de tuin hebben we een speciaal "Indy boompje" staan. Ieder jaar als Indy jarig is, dan staan er bloemen aan dat boompje. Het eerste wat ik dus deed op 10 april, was kijken of er bloemetjes aanstonden. Maar helaas, dit jaar nog niet. De lente is erg laat. Dat vond ik wel heel zielig. Indy is toch jarig? Op school had ik samen met Sabien en Marieke wat geknutseld voor Indy. Thuis mochten Levy en ik de kaarsjes op de taart uitblazen. Samen met Helma en Fabienne hebben we een kroontje gemaakt voor de teletubbie van Indy die ik op mijn slaapkamer heb staan. We hebben ook een tekening gemaakt voor aan de ballonnen. Deze hebben we allemaal samen omhooggelaten.

 

 Samen met Fabienne, Franck en Levy hebben we ze nog erg lang nagekeken in de lucht. Het is toch een mooie verjaardag voor Indy zo.

Mama en papa hadden ook de hele middag een filmpje van Indy op tv zodat ze er toch een beetje bij was. Ik mis haar wel heel erg. Hoe zou ze er nu uitzien?
Op school gaat het verder erg goed. Lezen is wel mijn grootste hobby op het moment. Als ik s'avonds naar bed moet, ga ik eerst nog even wat lezen. Ook als we ergens naartoe rijden, vind ik het wel erg interessant om onderweg de verkeersborden te lezen. Mama weet dan niet altijd wat ik bedoel, dan vraag ik bijvoorbeeld wat betekent "Asten 6?". Het duurde even voordat ze in de gaten had dat ik een verkeersbord aan het lezen was. Rekenen vind ik echter niet zo leuk. Dat lukt me nog niet zo goed en dat oefen ik thuis dan ook liever niet.

Verder gaat alles prima met mij.

Mei/juni/juli
De laatste maanden voor de zomervakantie. Ik heb veel vrij gehad in mei en juni en dat is maar goed ook. Zodra ik weer een paar dagen vrij had, ging ik snel iets regelen met mijn vriendinnen zodat we weer gezellig bij elkaar konden logeren. Ik vind het ook wel gezellig als papa en mama bezoek krijgen, dan mogen wij lekker langer opblijven, vooral toen Malou en Chris kwamen eten bij ons. Die deden zelfs pannenkoeken bakken voor ons.

Zo hebben we begin en eind mei een weekje vrij gehad van school. Eind mei ben ik gaan logeren bij mijn nieuwe vriendinnetje Floor. Dat was erg gezellig. Ik mocht zelfs nog mee pannenkoeken gaan eten. De volgende dag is ze bij ons blijven logeren. Ik ben ook nog een keertje samen met Levy gaan logeren bij onze vriendinnen Brenda en Tessa. Dat was wel leuk voor Levy, mocht hij ook eens een keertje gaan logeren.

 

Het weekend met pinksteren zijn we op vakantie geweest met ome Jos en tante Helma. Dat was speciaal omdat Indy dan weer een jaartje langer dood is. Dan mogen we altijd bloemen in het water gooien en bellen blazen. Ik moet dan wel weer veel aan Indy denken en ben blij dat ik dan iets voor haar kan doen. De blaadjes van de roos die ik in het water mocht gooien, heb ik een voor een in het water gegooid en er iets liefs voor Indy bij gezegd. Ik mis Indy, ook op school. Als Indy nog leefde dan had ze al bij mij op school gezeten.

Tijdens het weekend zijn we heel ver gaan fietsen. Ik heb het hele stuk op een eigen fiets gefietst. Iedereen vond dat erg goed van mij, want het waaide wel heel erg hard, en ik moest heel hard trappen. Maar als ik de hele dag niet zou "miepen" (zo noemen papa en mama dat altijd als ik zit te mopperen) dan mocht ik nog even in de speeltuin spelen als we terug op het park kwamen.
Levy en ik zijn nog in de sauna geweest. Dat is heet zeg. Maar we hielden het wel vol en ik zweettte heel erg.

Na pinksteren hoefde ik nog maar een paar weken naar school en dan zomervakantie. Op school hebben we niet veel meer gedaan. Het weer werd ook steeds beter. We zijn regelmatig naar Billy Bird geweest om te zwemmen. Daar is het heel erg leuk en meestal gingen er veel vriendinnetjes en hun mama's mee. Mama neemt dan ook broodjes en drinken mee en samen is het dan erg gezellig.

30 juni had ik de laatste schooldag. Eindelijk vakantie. Na de vakantie ga ik al naar groep 4. Wat wordt ik toch al groot.
1 juli heb ik meegedaan aan de mini kennedymars. 8 km. lopen en dat met 33 gr. Dat was wel puffen, maar ik heb hem uitgelopen. Na de mini kennedymars begon in het dorp ons jaarlijkse "bouwdorp". Ook dat was heet dit jaar. Maar ikzelf had er niet zoveel last van. We hebben een mooie hut getimmerd en allerlei leuke spelletjes gedaan.

Ik ben in de vakantie ook nog even ertussenuit geweest. 2 weken naar de Dominicaanse Republiek. Dat was kei ver vliegen. Maar gelukkig had ik mijn eigen tv scherm zodat ik heel veel films heb kunnen kijken. Op de Dominicaanse Republiek was het heel erg leuk. Na 4 dagen kwamen mijn vriendinnen Brenda en Tessa ook met hun ouders. Dat was wel fijn, toen kon ik lekker samen met Brenda in de zee of in het zwembad gaan zwemmen. S'avonds ging ik met Brenda naar de show kijken terwijl onze ouders op het terras zaten. We hebben nog een jeepsafari gedaan. Dat was cool. Ik heb wel een tijdje liggen slapen in de jeep. Van al dat gehobbel wordt je ook wel een beetje moe. Onderweg zijn we ergens gestopt om te gaan eten en daar kon je ook paardrijden. Ik mocht helemaal alleen op een paard zitten en die liep ook nog de hele tijd voorop. Dat was leuk, ik wil wel een paard.

 

Aan het eind van de vakantie heb ik nog allemaal vlechtjes in mijn haren laten doen. Gelukkig deden ze die hier niet vastlijmen, zoals in Turkije. Anders had ik het niet gewild want dat doet wel erg zeer als ze eruit moeten. Hier deden ze het met papiertjes vastmaken, dus mocht ik het wel nog een keertje laten doen van mama.
Het was wel een super vakantie en ik ben heel erg bruin geworden.

Toen we terugkwamen van vakantie heb ik meteen mijn vriendin Sabien gebeld, want die had ik lang niet meer gezien. Daar ben ik toen een paar nachtjes gaan logeren en zij daarna weer bij mij. We moesten ook zoveel bijpraten.

 

De vakantie zit er alweer bijna op. Eigenlijk ook maar goed ook, ik was al helemaal gewend aan laat naar bed gaan en s'ochtends lekker uitslapen. Het wordt nu weer tijd dat ik weer eens iets ga leren, want lezen heb ik niet zoveel gedaan tijdens de vakantie. Na de vakantie ga ik starten met muziekles. Ik vind het leuk om muziek te maken en nu papa op trompetles zit en mama saxofoon wil gaan spelen, vind ik dat ik ook wat met muziek moet gaan doen.

Augustus/september/oktober
Op school was het weer even wennen. Ik had een nieuwe juf en daar moest ik wel even aan wennen na 2 jaar dezelfde juf gehad te hebben. Maar na een paar weken ging alles weer vanzelf.
In augustus zijn papa en mama een weekendje weggeweest en mochten wij bij opa en oma Heusden logeren. Dat was cool, want toen zijn we naar het Land van Ooit geweest. Daar waren we naar een echte riddershow geweest. En daar was een echt reuzenland.

In september zijn we met de klas op kamp geweest. Mama ging ook mee, want zij was samen met de mama van Sabien de kookploeg. We hadden een echt indianenkamp. Op school hadden we indianenkleren gemaakt en sieraden. Er was een hele grote wigwam en een echt opperhoofd. Hij was zijn dochtertje "kleine steen" kwijt en wij moesten allemaal mee helpen zoeken. S'avonds hadden we een groot kampvuur waarin we zelf broodjes mochten bakken die aan een grote steel zaten. En toen het heel donker was, hadden we nog een spel met de zaklampen. We gingen pas heel laat naar bed. Het was een heel gezellig kamp.

We zijn naar de steptafette in Asten gaan kijken. Hier deden ook een paar nichtjes van mama aan mee. Dat waren wel hele rare steps. Zo'n step had ik nog nooit gezien. Wel jammer dat ik niet mee mocht doen, want het zag er wel heel leuk uit. Het team van opa Heusden had gewonnen, die waren kei snel.

Eind september was het kermis in het dorp. Ik mocht voor de eerste keer een dagkaart voor het Lunapark (de sjimmie, noemen wij dat). Dat was vet cool gaaf. Met zo'n kaart mag je zo vaak erin als je wilt. Mijn vrienden hadden ook een dagkaart. Wel jammer voor Levy, hij was hier nog te klein voor en moest bij papa en mama blijven.

Papa en mama vinden mij de laatste tijd niet zo lief. Ik kan namelijk heel erg boos worden en dan luister ik niet naar papa en mama. Ik ben zelfs al een keertje zo boos geworden in een winkel toen we samen aan het winkelen waren, dat ik zonder kleren de winkel uit ben gelopen. Dat vonden papa en mama helemaal niet leuk. Achteraf had ik hier ook wel spijt van, want toen mocht ik s'avonds niet mee naar de verjaardag van Jessica omdat ik toen straf had.

Ik zit nu al een tijdje op muziekles. Dat gaat heel goed. Ik kan al een liedje spelen op het klokkenspel en ik heb al een keertje moeten optreden. We leren ook hele leuke liedjes om te zingen. Ik denk dat ik volgend jaar net als papa trompet ga leren spelen. Dan kan ik samen met papa een bandje oprichten en dan mama op de saxofoon. Levy heeft een drumstel en dan kan hij mooi trommelen. Dat is een goed idee.

Op school gaat het heel goed. Ik kan al heel goed lezen en ben zelfs al aan het oefenen met Avi 6 leesboeken. Dat is pas moeilijk. Dat zijn hele dikke boeken om te lezen, maar dat gaat al goed.

In de herfstvakantie zijn we met opa en oma Heusden naar de film geweest en daarna naar een museum. En we zijn ook nog met de trein naar Den Bosch geweest. Samen met Marion, Brenda en Tessa. Dat was een gezellige dag, alleen vind ik winkelen niet zo leuk. En kleren passen al helemaal niet. Maar ik vond het leuk dat mijn vriendinnetjes erbij waren, dan valt het allemaal wel mee.

Eind oktober mochten Levy en ik mee gaan helpen met appels inpakken die de carnavalsvereniging ging verkopen. Wij mochten de appels in de zakken doen. Dat waren pas veel appels. De volgende dag mocht ik ook even met papa mee om ze te verkopen.

Ik ga me nu voorbereiden op Sinterklaas. Mijn verlanglijstje is al klaar en ik kan niet wachten tot het zover is. Wat zou ik dit jaar weer krijgen?

November/december
We zijn een paar keer naar Sinterklaas gaan kijken. Toen hij aankwam in het dorp en hij is ook nog bij de brandweer geweest. Dit was wel allemaal heel erg spannend. Mijn verlanglijstje was dit jaar wel iets groter geworden dan ik gedacht had. Mama had me al gewaarschuwd dat ik waarschijnlijk toch niet alles zou krijgen, maar ja, ik kon het toch proberen? Zwarte Piet had een hele grote zak met allemaal kado's voor de deur neergezet. Hij had heel hard op de raam geklopt en daar was ik zo van geschrokken. Ik durfde de deur niet open te gaan doen. Gelukkig durfde Levy dat wel.
Inderdaad, ik had niet alles van mijn lijstje gekregen, maar wel een aantal dingen.

Na Sinterklaas zijn we op school weer snel doorgegaan met de voorbereidingen voor Kerst. Dat is een hele gezellige tijd. Ook is Levy al een aantal keer bij mij op school komen oefenen. Hij ging ook meedoen met de Kerstviering op school. Dat was lief. Ik vind het wel heel fijn dat hij nu ook bij mij op school komt. Heb ik eindelijk een broertje op school.

Met Kerstmis zijn we op vakantie geweest naar Willingen (Duitsland) met Jos en Helma. We zouden eigenlijk gaan skien, maar er lag geen sneeuw. Gelukkig deed de kabelbaan het wel en zijn we toch met de stoeltjeslift naar boven op de berg gegaan. Daar lag nog een heel klein beetje sneeuw. Toen zijn we helemaal naar beneden gelopen. Dat was kei ver. Papa was onderweg nog uitgegleden en daar moest ik wel heel erg om lachen. We hebben de Kerstman nog gezien en daar kregen we allemaal een tas vol kadootjes van in het hotel.
De volgende dag was het heel erg koud. Maar we zijn toch gaan rodelen. Dat was pas gaaf. Met een sleetje kei hard naar beneden glijden.
We zijn ook nog gaan schaatsen. Dat kon ik heel goed. Papa, mama, Jos en Helma vonden het een beetje eng in het begin, maar ik schaatste direct goed. Ik was bijna net zo goed als "sterren dansen op het ijs". Jammer dat er bij ons in het dorp geen schaatsbaan is, anders kon ik dat thuis ook vaker doen.
Het was een hele leuke vakantie. Lekker lang opblijven. Levy en ik sliepen samen in de kamer. Daar konden we dan in bed nog tv kijken. Heel gezellig samen.

Toen we terugkwamen van de vakantie, was Levy jarig. Op deze dag hebben we tegelijk ook papa en mijn verjaardag gevierd. Dit was een hele lange dag. Iedereen kwam pas later op de dag, dus Levy en ik zaten al lang in spanning wat we allemaal zouden krijgen. Er waren heel veel mensen geweest. Sabien mocht bij ons blijven slapen en we gingen pas midden in de nacht slapen. S'morgens waren we al heel vroeg wakker omdat we graag zo snel mogelijk met mijn nieuwe speelgoed wilden gaan spelen.

Op oudjaarsdag zijn we naar het Kerst wintercircus geweest. Dat was een mooi circus. Af en toe wel eng wat sommige acrobaten deden. Je mocht ook op een olifant zitten voor een foto, maar dat durfde ik niet. Dat was wel erg hoog. S'avonds zijn we met de hele vriendengroep naar Brenda en Tessa geweest. Daar gingen we allemaal eten en mochten we spelletjes doen. We mochten weer tot midden in de nacht opblijven. Om 12 uur hadden we allemaal vuurwerk en sterretjes. Ik heb een heel lang sterretje aangestoken voor Indy. Dan kon zij dat ook zien. Nu is het jaar alweer voorbij en ben ik alweer bijna 8 jaar.

Klik hier om de gebeurtenissen in 2003 te lezen Klik hier om de gebeurtenissen in 2004 te lezen Klik hier om de gebeurtenissen in 2005 te lezen